Utanç afişleri iptal edilsin

Güncelleme Tarihi:

Utanç afişleri iptal edilsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 12:38

Almanya’nın Münih kentinde 13 Türk derneği, Trabzon Karadeniz Kültür ve Dayanışma Derneği toplantı salonunda bir araya geldi.

Haberin Devamı

13 Türk derneğinin yanı sıra aralarında DİTİB, Milli Görüş ve Müslümanlar Konseyi temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda, Somali ve Kazakistan Müslümanları temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıda ‘Kayıp’ afişi kampanyası, sünnet yasağı, Hz. Muhammed’e hakaret içeren film ve helal gıda konuları ele alındı.

Dernek ve kuruluş temsilcileri İçişleri Bakanlığı’nın ‘Kayıp’ kampanyasının tamamen iptal edilmeyip geçici olarak ertelenmiş olmasına tepki gösterdi. Alınan ortak kararla hazırlanan protesto bildirisinin başta Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich olmak üzere, tüm yetkililere gönderilmesi karara bağlandı.

ORTAK TAVIR ALINDI

Almanya Federal Adalet Bakanlığı kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan sünnet yasağı ile ilgili hazırladığı yasa tasarısının olumlu karşılanırken, mevcut gereksinimi karşılayacağı konusunda ortak tavır alınıldı. Toplantıya katılan dernek ve kurum temsilcileri sünnet, helal gıda gibi ortak konular için oluşturulacak bir komite aracılığıyla Musevi cemaati temsilcileri ile iş birliği yapıp, ortak hareket edilmesi kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!