Ürünlerimiz aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Ürünlerimiz aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2009 14:19

Frankfurt'ta dün açılan Paperworld (Kırtasiye), Christmasworld (Noel ürünleri) ve Beatyworld fuarlarına Türkiye'den toplam 51 firma katıldı. Katılımcı firmalar, "İhracatımızda artış var.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta dün kapılarını açan Paperworld (Kırtasiye), Christmasworld (Noel ürünleri) ve Beatyworld fuarlarına aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 60 ülkeden toplam 3 bin 451 şirket katılıyor. Fuara katılan 51 Türk firmasının temsilcileri, "İhracatımızda artış var.

Ekonomik krize rağmen ürünlerimiz dünya pazarında aranıyor. Kalite ve fiyatımızla ayaktayız" dediler. Aktaşlar Çiçekcilik firmasının sahibi Erdal Aktaş, kurutulmuş orman ürünleri ile ülkemize döviz kazandırdıklarını belirterek, " Ürünlerimizin yüzde yüzünü yurt dışına ihraç ederek, doda bulunan maddelerle Türkiye'de yaklaşık 50 kişiye iş imkanı sağlıyor, ülkemize de yılda iki milyon dolar döviz kazandırıyoruz" dedi.

Naturel Galvaniz ürünleri üreten Basri Başalp 13 yıllık bir bir şirket olduklarını, fuara üçüncü defa katıldıklarını belirterek, "Kalitemizle Avrupa düzeyindeyiz, fiyatlarımız ise Çin düzeyinde. Yüksek kalitemiz sayesinde her geçen yıl pazarımızı artırıyoruz. 650 çeşit ürünlerimizi ABD ve AB ülkelerine satıyoruz. Talebe göre miktar ve yeni üretimlere hazırız. Gücümüz buradan kaynaklanıyor" dedi.

Mum ve doğal ürünlerden hediyelik eşya üreten Ersayın firmasının sahibi Samim Pilli ise, yılda iki bin 500 ton parafin, 700 ton metal işlediklerini ve 150 konteynir dolusu doğal ürünlerden elde edilmiş hediyelik eşyalar ihraç ettiklerini belirterek, "Japonya'dan ABD'ye ürünlerimizi satıyoruz. Yedi yıllık yeni bir şirket olmamıza rağmen yükselme ivmemizden son derece memnunuz" dedi.









Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!