Üniversiteliler toplandı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 12:23

Würzburg, Bayreuth,Nürnberg, Regensburg, Erlangen, Augsburg, İngolstadt, Bamberg ve Münih üniversitelerinde eğitim gören Türk gençleri Münih’te Türk-Alman Öğrenciler Birliği (TDS)’nin düzenlediği “Bavyera Türk Üniversite Öğrenciler Günü” etkenliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

BAVYERA eyaletindeki üniversitelerde eğitim gören Türk öğrenciler Münih’te bir araya geldi. Türk-Alman Öğrenciler Birliği (TDS)’nin düzenlediği “Bavyera Türk Üniversite Öğrencileri Günü” etkenliğinde Würzburg, Bayreuth,Nürnberg, Regensburg, Erlangen, Augsburg, İngolstadt, Bamberg ve Münih’teki üniversitelerde eğitim gören 35 Türk öğrenci bir araya geldi.

Öğrencilerin TDS binasındaki bir arada yaptıkları kahvaltı ile başlayan etkenlikte vizeler, harçlar, çalışma izni ve toplu taşıma araçlarındaki öğrenci indirimleri gibi konular görüşüldü. TDS başkan yardımcısı Ludwig (Lütfi) Schulz arkadaşlarına hukuki konular ve haklar ile ilgili bir brifing verdi. TDS başkanı Zeynep Özgen ve 2. başkan yardımcısı Mehmet Akkoç yaptıkları ortak açıklamada “geçtiğimiz yıl Würzburg’ta gerçekleştirilen buluşmayı ilk kez Münih’te yaptık. Arkadaşlarla ortak sorunlarımız, çözümleri ve edindiğimiz tecrübeler konusunda fikir alış verişinde bulunduk ve çok yararlı olduğuna inanıyoruz” dedi. Türk üniversiteliler yaptıkları şehir gezisi sonunda Eyalet Parlamentosu’nu da gezerek SPD’li politikacılar İsabell Zacharias ve Markus Rinderspacher ile sorunlarını konuşma olanağı buldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!