Umut olun

Güncelleme Tarihi:

Umut olun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 16:27

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, Alman Gençlik Daireleri tarafından ailelerinden alınan Türk çocuklarının durumlarıyla yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı makamında ziyaret ederek destek istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Neuss kentinde korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay, Almanya'da gençlik dairesi koruması altındaki çocukların durumlarıyla yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Bozdağ'a Türk çocuklarının dil, kültür ve dinleriyle olan bağlarının koparılmaması amacıyla başlattıkları "Ailenizde bana da yer var mı" adlı kampanya hakkında bilgi veren Altay, manevi destek istedi.

Amaç bilinçlenmek
Ziyaretle ilgili Hürriyet'e konuşan Altay şu bilgileri verdi:

"Almanya'da bazı aileler çocuklarının bakımlarında yetersiz kalabiliyor. Bu durumda Gençlik Dairesi çocukları sağlıklı bir ortama yerleştirmek amacıyla ailelerinden alıyor. Bu durum Türkler için çözümden çok sıkıntıya yol açıyor. Çünkü çocuklara bakmakla görevlendirilen aileler arasında hiç denecek kadar az Türk var. Böyle olunca çocuklar Alman ailelere veriliyor. Burada Türkçe'den, İslam'dan uzaklaşıyor. Bunun önüne geçmek için Gençlik Daireleriyle de birlikte çalışarak Türk aileleri bakıcı aile olma konusunda ikna etmeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımız konuyla yakından ilgileniyor. Hem bilgi verdik hem de manevi desteklerini rica ettik."

İşbirliğine gidilecek
Bozdağ'a Almanya'daki mevcut durumu aktardığını ifade eden Altay,

"Başta Büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımızın desteğiyle projemizi önemli STK'lara anlatma fırsatı bulduk. Türk ailelerin konu ile ilgili hassasiyetleri oluştu. Artık gençlik daireleriyle yaşanan sıkıntılara son vermenin zamanı geldi. Gençlik daireleri ile sürekli görüşüyoruz ve onlar da işbirliğine hazır. Biz önümüzdeki süreçte bu işbirliği konusunda adımlar atacağız. Bakanımıza bu konuları aktardım. Kendisi çok memnun kaldı" dedi.

Altay ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'nde de temaslarda bulunduklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!