Ülkeye aitlik hissi girişimciliği artırdı

Güncelleme Tarihi:

Ülkeye aitlik hissi girişimciliği artırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 21:03

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya'da yaşayan Türklerin girişimci olma isteğinin kendini bu ülkeye ait hissetmesinden kaynaklandığını söyledi.

Haberin Devamı

Alman Orta Ölçekli İşletmeler Federasyonu (BVMW) ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK), Berlin'in Tegel semti "Palais am See" adlı salonda düzenlediği toplantıda, Türk ve Alman ekonomik ilişkileri masaya yatırıldı.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya'daki Türk işletmelerinin sayısının 80 bini geçtiğini belirtip, Türklerin girişimci olma isteklerinin kendilerini bu ülkeye ait kabul etmelerinden kaynaklandığını kaydetti. Türk ekonomisinin geçtiğimiz 2010'da yüzde 9'luk büyümeyle dikkat çektiğine değinen Özdemir, “Almanya'daki Türk işletmeleri yaklaşık 35 milyar Euro ciro ve 400 bin kişiye istihdam sağlayarak ekonomik yönden önemli bir katkı sağlamaktadır" dedi.

GÖÇE İHTİYAÇ VAR
Almanya'da vasıflı eleman açığı olduğuna dikkat çeken Hür Demokrat Parti (FDP) Federal Milletvekili ve parti grubu uyum politikası sözcüsü Serkan Tören de, ülkenin iyi bir şekilde yönlendirilen göçe ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'deki akademisyen gençlerin bir çoğunun Almanca bilmesinin Almanya'daki işletmeler için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Tören, koalisyon ortağı olarak vasıflı insanların ülkeye gelmesi için bazı kolaylıklar getirilmesini istediklerini dile getirdi.

ALMAN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Başlangıçta daha çok gastronomi, meyve, sebze ve döner sektöründe faaliyet gösteren Türk işletmelerinin günümüzde ağırlıklı olarak inşaat ve elektronik sektöründe de çalışmaya başladığını söyleyen TD-IHK Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting DE, “Türk işletmeleri Alman ekonomisine büyük katkı sağlayarak ülkeyi zenginleştirmektedir. Türklerin çalışkanlığı ve Almanların disiplini ile birlikte çok şeyin başarılabilecektir” dedi.

Alman Orta Ölçekli İşletmeler Federasyonu (BVMW) Başkanı Marion Ohoven ise, Almanya'da bu kadar rahat yaşamalarını bir parça da Türk işletmelerine borçlu olduklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!