Ukrayna’ya daha fazla silah desteği

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’ya daha fazla silah desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 12:36

Almanya’da koalisyon ortağı partilerin önde gelen isimleri, Rusya’ya karşı Ukrayna askeri harekâtına daha fazla destek verilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, “Almanya, Ukrayna’nın başarılarında derhal rol oynamalı ve korumalı araçlar, Marder piyade savaş aracı ve Leopard II ana muharebe tankı tedarik etmelidir” dedi. Almanya’nın böylece Ukrayna halkının yanında yer aldığını göstereceğini ve ‘barış ve özgürlük içinde demokrasi mücadelesinde Avrupa’da öncü bir rol’ üstlenmiş olacağını kaydeden Strack-Zimmermann, ayrıca zaman kaybedilmemesi çağrısında bulundu: “Kesinlikle tereddüt ve duraksama zamanı değil. Ukrayna ordusunun mevcut askeri ilerleyişi ve ülkenin doğusunda ilk kez ele geçirilen topraklar, Ukrayna’nın savaş gücünü ve işgal altındaki ülkesini geri alma yönündeki koşulsuz iradesini ortaya koymaktadır.”

Ukrayna’ya daha fazla silah desteği

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil

Haberin Devamı

‘BÜYÜK BİR BAŞARI’
ARD televizyonuna konuşan SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil ise şunları söyledi: “Şimdilik, Ukraynalıların şu anda elde ettiği büyük bir başarı. Bu aynı zamanda Batı’nın, Almanya’nın, bizim son haftalarda ve aylarda inanılmaz miktarda silah sağlamış olmamızla da ilgili ve bu devam etmeli. Devam edecek. Silah sevkiyatının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Roketatarlarımız var, Gepard tanklarımız var. Başka bir deyişle, Ukrayna’ya ikinci dilimde gelen ve yardımcı olacak pek çok şey var. Ancak tabii ki, Batı ittifakı olarak bizler de şunu değerlendirmeliyiz. ‘Daha fazla silah sevkiyatı yapılmalı mı?’ Ve bunun hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Amerikalılar ve Fransızlarla yakın koordinasyon gerekli. Şu anda hiçbir ülke Batı’nın savaş tanklarını tedarik etmiyor. Karar bu. Şimdi devlet ve hükümet başkanları arasında, Ukrayna’dan gelen talepler ve Ukrayna’nın elde ettiği başarılar da göz önünde bulundurularak, bu ülkeyi desteklemek için bundan sonra atılacak adımların neler olabileceği tartışılmalıdır.”

‘YENİ SİLAHLARLA DESTEKLENMELİ’
SPD Dış Politika Uzmanı Michael Roth da askeri başarılarının ardından Ukrayna’nın hızla yeni silahlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Funke Medya Grubuna konuşan Roth, şöyle dedi: “Savaşın bu yeni aşamasında Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilen toprakları kurtarmasını ve kalıcı olarak kontrol altında tutmasını sağlayacak silahlara ihtiyacı var. Batı, özellikle de ABD, Almanya, Fransa ve Polonya, bu konuda hızla yakın koordinasyon içinde olmalı ve teslimatlarını yeni duruma uyarlamalıdır. Ukrayna ordusunun ülkenin kuzeydoğusunda ve güneyinde son dönemde elde ettiği başarılar, Ukrayna’nın bu savaşı kazanabileceğini ve bunu, toprak bütünlüğünü koruyarak özgür ve demokratik bir ülke olarak yapabileceğini giderek daha gerçekçi kılıyor.” Roth, Batı’nın modern silahlarının teslimatının, ‘Rus emperyalizmini, sömürgeciliğini ve milliyetçiliğini geri püskürtmek ve savaşı sona erdirmek için belirleyici bir araç’ olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!