UID’den Hüseyin Ersoy’a ödül

Güncelleme Tarihi:

UID’den Hüseyin Ersoy’a ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 10:03

Almanya’da bulduğu 557 bin Euro’yu mirasçısına teslim eden Hüseyin Ersoy’a Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi.

Haberin Devamı

BİR defada bulunup sahibine teslim edilen en yüksek para olması sebebiyle Almanya’da haftalarca konuşulan örnek vatandaşımız Hüseyin Ersoy’a tebrik ve ilgi devam ediyor. Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Sekreteri Zuhal Aksoy, UID Genel Merkezi’nde kabul ettiği Ersoy’a içinde Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağının da bulunduğu çeşitli hediyeler takdim etti. Cumartesi günü yapılan tebrik buluşmasına UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılıç ile UID Saarbrüken Başkanı Hüseyin Mert de katıldı.

UID’den Hüseyin Ersoy’a ödül

‘HİÇ ŞAŞIRMANIZA GEREK YOK’
Ersoy, burada yaptığı konuşmada, 557 bin Euro’yu sahibine teslim etmek için defalarca telefon açtığında şaka yapmakla itham edildiğini söyledi. Olayın anlaşılmasının ardından parayı teslim aldıktan sonra şaşkınlık yaşayan mirasçının “Nasıl oluyor anlamıyorum, hangi güç size bunu yaptırdı” diye kendisine sorduğunu aktardı. Ersoy, “Bu soruya, ‘Hanımefendi hiç şaşırmanıza gerek yok. Ben bir Müslümanım ve beni buraya inandığım dini değerlerim getirtti’ diye cevap verdim. Emaneti sahibine teslim edince kuşlar gibi hafifledim. Kul hakkı yemeyi Allah kimseye nasip etmesin” dedi. UID Genel Sekreteri Zuhal Aksoy, “Bir Türk vatandaşı olarak örnek hareketiniz hepimizi gururlandırdı. Allah sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UID’den Hüseyin Ersoy’a ödül

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!