Uğursuz koltuk

Güncelleme Tarihi:

Uğursuz koltuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 12:01

Kilis'te 32 yılda 4'ü belediye başkanı ve vekili olmak üzere 7 kişi öldürüldü.

Haberin Devamı

8 Mart 1977’de CHP’den Kilis Belediye Başkanı seçilen avukat Mehmet Yeşilçimen, 9 ay başkanlık yaptıktan sonra 11 Aralık 1977’de, rant kavgası nedeniyle Yusuf Kanlı tarafından öldürüldü. 1970 - 1980 arasında çeşitli dönemlerde farklı sağ partilere mensup belediye başkan vekilliği yapan Ahmet Gürdal 1988’de kendisine ait otelin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Katil zanlısı olarak tutuklanan Mehmet Çakmak’ın da rant kavgası nedeniyle Gürdal’ı hedef aldığı belirtildi. Kilis Belediye başkanlarına yönelik saldırılar bunlarla kalmadı. Irak kökenli Türkmen olan ve MHP’den 1994’de belediye başkanlığını kazanan Dr. Burhan Kerküklü ise, 31 Aralık 1995’te ‘itfaiyenin yeri’ olarak bilenin belediyeye ait arazinin tahsisi nedeniyle çıkan kavgada partisinin Merkez İlçe Başkanı İsmail Mısırlı’nın kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İLK SALDIRIDA KURTULDU, İKİNCİSİNDE ÖLDÜ
Silahların namluları bu kez daha önce 3 dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Ekrem Çetin ile aynı partinin Merkez İlçe Başkanı olan oğlu Cahit Çetin’e çevrildi. 27 Nisan 1999’da, eskiden yaşanan bir park yeri meselesinden dolayı Orhan Yılmaz’ın saldırısına uğradı.

Olay tarihinde başkan olmayan Çetin yaralandı, zanlı ise kaçtı. Başkan olmadığı için kendi işleri ile uğraşan Ekrem Çetin ile oğlu Cahit Çetin’e 3 Haziran 2005’te bir restoranda yemek yerken yine silahlı saldırı düzenlendi. Baba-oğul yaşamını yitirirken, saldırının faili olarak açıklanan ve önceki saldırıdan dolayı kırmızı bültenle aranan Orhan Yılmaz’ın jandarmanın kayıtlı elemanı olduğu ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine karşılık şüpheli yakalanamadı. Şüphelinin, jandarmanın kayıtlı istihbarat elemanı olan Mustafa Demir tarafından saklandığı mahkeme tutanaklarında yer aldı. Demir ile Lütfi Aslan ve Mehmet Çelebi cinayete yardım ve yataklık suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çetin Ailesi olayla ilgili olarak dönemin Kilis Valisi Aslan Kütükçü başta olmak üzere bazı yöneticileri cinayetin gerçek zanlılarının ortaya çıkarılması konusunda gerekli çalışmayı yapmamakla suçladı.

Haberin Devamı

ÖZEL KALEMDE MAKAM ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜLDÜ
Kara bulutlar iki dönemdir AK Parti’den başkanlık koltuğuna oturan Abdi Bulut’un üzerinden de gitmedi. 2 kez saldırıya uğrayan Abdi Bulut’a, 2005’in Ağustos ayındaki ilk olayda, cuma namazı sonrası Şıh Mehmet Yolu’nda Mehmet Zezzele’nin saldırısına uğradı. 2’nci Dünya Savaşı’ndan kalma Thomson marka pompalı tüfekli saldırıda Bulut kurtuldu, saldırgan tutuklandı.

8 Aralık’ta ise belediye işçisi Mahmut Yıldırım, karton kutu içinde sakladığı pompalı tüfekle özel kaleme kadar geldi. Bulut’un encümen toplantısında olduğunu öğrenen Yıldırım, kutudaki tüfeği çıkarıp makam kapısına bir el ateş etti. Saldırgan güvenlik görevlileri ve belediye çalışanları tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Bulut’un son dönemlerde koruma önlemlerini artırması da dikkat çekti. Bulut, bu saldırının kendisine yönelik olmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

13 Kasım 2006’da ise Özel Kalem Müdürlüğü’nde Park ve Bahçeler Müdürü Ali Deli ile Başkan M. Abdi Bulut’un makam şoförü Mustafa Çetin arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Deli’nin oğlu Osman Deli, Çetin’i öldürdü. Özel Kalem Müdürü ile katin zanlısının oğlu, diğer oğlu ve 2 yeğeni tutuklandı. Şüphelilerin duruşmasının yapıldığı Kilis Adliyesi’ne 27 Şubat 2007’de gelen şoför Çetin’in polis memuru ağabeyi Ferhat Çetin de beylik tabancasıyla, katil zanlısı Deli’nin ağabeyi Halil Deli’yi öldürüp, 3 yakınını da yaraladı. Polis de tutuklandı.

KATİLLER BULUNMADI
Belediye başkanlarının saldırıya uğradığı Kilis’te, babası eski başkan Ekrem Çetin ve kardeşi Cahit Çetin’i kaybeden Cevdet Çetin, zanlının 5 yıldır bulunamamasına tepki göstererek, “Saldırganların gerekli cezaları almaması, bazılarına çeşitli nedenlerle göz yumulması kendilerini cesaretlendiriyor. Yeni saldırıların da bu yüzden ardı arkası kesilmiyor. Böyle giderse kesilmeyecek de. Babam ve ağabeyimin katili 5 yıldır yakalanamadı ve bu bizi çok üzüyor” dedi.

Haberin Devamı

Baba ve kardeşinin anısına üç internet sitesi açan Cevdet Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere siyasilere katillerin yakalanması çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!