Üç Türk kökenli aday: Sandığa gidin

Güncelleme Tarihi:

Üç Türk kökenli aday: Sandığa gidin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2005 00:00

Berlin´den milletvekili adayı olan Hakkı Keskin, Özcan Mutlu ve Ahmet İyidirli Türk kökenli seçmenlere seslenerek mutlaka oy kullanmalarını istedi.

Haberin Devamı

Almanya´da 18 Eylül’de yapılacak erken genel seçimlerde Federal Meclise girmek için aday olan Özcan Mutlu (Yeşiller), Hakkı Keskin (PDS) ve Ahmet İyidirli (SPD) hedeflerini anlattı. Üç aday Almanya’nın iç ve dış politikaları ile ilgili konularda görüş belirtirken, katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Vatandaş satıldı

TBB sözcüsü Safter Çınar’ın yönettiği ilk bölümünde adaylar, Almanya’nın iç politikasını ilgilendiren konularla ilgili görüş belirtti. Adaylardan Yeşillerli Özcan Mutlu, eksiklerine rağmen çıkan yasaları ve uygulanan reformların ülke için yararlı olduğunu savundu.

Mutlu, tekrar Türk vatandaşlığına geçtikleri için Alman vatandaşlığını kaybedenlere oturum almaları için başvurun önerisini yapanları sert dille eleştirerek ``Kimileri gidin oturum alın diyerek vatandaşları yönlendirdi. Bunlar vatandaşları sattılar’’ dedi.

Hakkı Keskin ise 2000 yılında yürürlüğe giren vatandaşlık yasasını eleştirirken ``Keşke yasa çıkmasaydı’’ dedi. İyidirli ise eski vatandaşlık yasasının tanıdığı hakların daha geniş olduğunu söyledi.

Soykırım kaldı

Alman dış politikası ve Türkiye ile ilgili konuşulduğu toplantının ikinci bölümünü ise TGB Başkanı Taciddin Yatkın yönetti. Milletvekilleri adayları Alman askerinin başka ülkelerde görevlendirilmesi, Türkiye AB ilişkileri, Kıbrıs ve Ermeni Soykırımı ile ilgili görüş belirtirken, hiçbir aday Ermeni Soykırımının olup olmadığı konusunda net tavır alamadı. Salonda bulunanların ısrarlı sorularına karşın adaylar, Ermeni Soykırımı konusunda geçiştirme yönünde cevaplar verdi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!