Güncelleme Tarihi:
Bakırköy'de bir alışveriş merkezi önünde bekleyen Omurilik Felçlileri Derneği, Bisikletli Ulaşım Platformu, Engelsiz Pedal Derneği, İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü ve çeşitli bisiklet derneklerinin üyeleri, Funda Müjde'ye İstanbul turunda eşlik etti.
UÇTU, GEÇTİ
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müjde, yolculuğunun sonuna geldiğini belirterek, "Uçtu geçti. İnanamıyorum bugün 88'inci gün. Bugün son. Yarın acaba bisikletsiz ne yapacağım, bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Hollanda dahil 9 ülkeden geçtiğini aktaran Müjde, güzergah üzerindeki Balkan ülkelerinin başkentlerinde kendisine büyük ilgi gösterildiğini dile getirdi.
KADERCİLİĞİ BIRAKIN
İstanbul'daki büyük karşılamadan etkilenen Funda Müjde, "Bu, en büyük karşılamaydı. Bizim bu kadar fanatik bisikletlimiz olduğunu inanın bilmiyordum. Çok sevindim" diye konuştu.
Müjde sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gördüğünüz gibi engelliyim. 7 yıl önce İstanbul'da trafik kazası geçirdim. Taksi müşterisiydim. Fakat boyun eğmek istemedim. Önce kendime ilham veriyorsam, başkalarına da örnek oluyorsam ne mutlu bana. Kafanızı eğmeyin, yılmayın. Sürekli gerilere bakmayalım. Bizim halkımız biraz kaderci. Özellikle kadınlarımız daha kaderci. Kadercilik işe yaramıyor. Ben bunu kendim için yaptım ama eğer böyle güzel örnek olabiliyorsam, ne mutlu bana."
3 BİN 800 KİLOMETRE
3 ay içinde 3 bin 800 kilometrenin üzerinde yol kat eden Müjde, omuriliği felçlileri için özel üretilmiş 2 farklı bisikletle yolculuk yaptığına işaret ederek, bu yolculuk boyunca bacak kaslarının geliştiğini ve bütün gövdesinin çalıştığını kaydetti.
İKİ DEFA AĞLADIM
Funda Müjde, yolculuk süresince çok yorulduğunu belirterek, "İki defa ağladım. Bir defa ağrıdan (ağladım). Ama yine de 'artık çaresi yok, en iyisi devam edeyim' dedim. Hareket etmek yaşamak demektir. İkincisi de ekip sorunlarından ağladım" dedi.