Üç silahla okuduğu okulu bastı

Güncelleme Tarihi:

Üç silahla okuduğu okulu bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 10:55

Almanya’da 14yaşındaki genç babasınaait olduğu belirtilensilahlarla okulundagelişi güzel ateş açtı.Polis, öğrenciyi bir sporsahasında uzun uğraşlarsonunda ikna ederekgözaltına aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti’nin Memmingen kentinde 14 yaşındaki bir genç okuluna korku saçtı. Babasının kayıtlı tabancalarını alarak eğitim gördüğü okula giden öğrenci, bahçede çevreye ateş açtı.

Memmingen Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Önceki gün 14 yaşındaki sanık, babasının yasalara uygun bir şekilde kayıtlı olan silahlarını kilitli bulundukları kasadan alarak okuluna gitti. Henüz sebebini belirleyemediğimiz bir nedenden dolayı okul önünde ve daha sonra yakındaki bir spor sahasında gelişi güzel ateş etti. Olayda hiç kimse yaralanmazken, polis uzun uğraşlar sonunda kendisini teslim olmaya ikna edebildi” dedi.

Cep telefonundan ulaşamadık
Savcılık, yakalanan gencin yanında üç tabanca ve çok sayıda mermi olduğunu açıkladı. Olayın meydana geldiği Memmingen’deki Lindenschule’nin müdürü Franz Michael Scheider, olayla ilgili şunları söyledi:

“Pek göze çarpmayan biriydi. Ama kesinlikle diğerleri tarafından dışlanmış biri de değildi. Annesi de ilgileniyordu. Kendisini tanıyorduk. Olayı haber vermek için aradım. Hemen geldi. Oğluna cep telefonundan ulaşmaya çalıştık ama başaramadık. Karşılıksız bir aşk yüzünden bunları yaptığı söyleniyor. Bu konuda benim hiçbir bilgim yok. Yaşananlardan dolayı hepimiz çok üzgün ve şaşkınız. Tek tesellimiz, hiç kimseye zarar gelmemesidir. Bir an önce normal hayatımıza dönmeliyiz. Öğretmenlerimiz ve psikologlar öğrencilerle yakından ilgileniyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!