Tütsüdeki tehlike

Güncelleme Tarihi:

Tütsüdeki tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 11:46

Güney Çin Teknoloji Üniversitesi ve Guandong Tütün Endüstriyel Şirketi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma tütsü dumanının sigara dumanından daha toksik ve kanserojen olabileceğini ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Araştırmacılar sandal ağacı ve öd ağacından yapılma tütsülerin çıkarttığı dumanların hayvanlar üzerindeki etkisini inceledikten sonra bu dumanların DNA gibi genetik materyallerin yapısını değiştirme yani kansere neden olabilecek mutasyonların ortaya çıkmasını sağlama yetisine sahip olduğunu tespit etti.

Uzmanlar tütsü dumanının sigara dumanından daha tehlikeli olduğunu kesin olarak söylemelerinin mümkün olmadığını çünkü bu iki ürünün farklı şekillerde tüketildiğini belirtirken yine de bu alanda daha fazla araştırma yapılması ve bazı tütsü cinslerinin satışına sınırlamalar getirilmesinin gerekebileceğini söyledi.

Araştırma Environmental Chemistry Letters isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!