Turmarkt turizm dünyasına tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Turmarkt turizm dünyasına tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 16:46

Doğan Medya Grubu'nun Avrupa'daki şirketi Doğan Media International tarafından kurulan TurMarkt turizm platformu, 15 Mart 2008 tarihinde Antalya'da WOW Kremlin Palace Otel'de verilen yemekli bir davetle tanıtıldı.

Haberin Devamı

Haberin görüntüsünü izlemek icin tıklayın:
http://www.hurriyet.de/?navi=video_turmarkt&banner=0

Antalya ve Ege bölgesinden otel yöneticileri ile turizm sektörü temsilcilerinin hazır bulunduğu tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, Doğan Medya Grubu’nun Avrupa’daki medya organları aracılığı ile marka ve ürünleri tüketici ile buluşturan en etkili mecrayı oluşturduğunu, bu gücü TurMarkt Platformu’nu kurarak turizm alanına açtıklarını söyledi.

Bu girişimin, Türkiye’nin yurt dışında tanıtılmasına önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Boduroğlu, TurMarkt’ın, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin Avrupa yayınları, Euro D, Euro Star TV kanalları aracılığıyla Avrupa’da yaşayan Türklere, Axel Springer grubu tarafından Berlin bölgesinde yayınlanan B.Z. Gazetesi, Last Minute Turizm TV kanalı ve Anixe HD TV kanalı aracılığıyla Almanlara, Romanya’da Romence yayın yapan Kanal D TV aracılığıyla Romanya’ya erişebildiğini anlattı.

TurMarkt konseptini tanıtan sunumu gerçekleştiren Hürriyet Gazetesi Avrupa İş Geliştirme Müdürü Fırat Akdere (resimde), TurMarkt’ın call-center ve internet üzerinden satış yapan bir turizm marketi, bir turizm acentası olduğunu anlattı. TurMarkt Platformu’nun en önemli hedefinin gazete, internet ve televizyon aracılığı ile Türkiye’nin turizm olanaklarını Avrupalıların evine kadar ulaştırarak ön plana çıkarmak, böylece ülkemize giden turist sayısını arttırmak olduğunu dile getiren Akdere, platformun tüm turizmcilere açık olduğunu vurguladı.

Kanal D Romanya ile Romen pazarı

Tanıtım toplantısında, Romanya operasyonunun Bentour International işbirliği ile başlayacağı ve tanıtım çalışmalarının da Kanal D Romanya televizyon kanalı aracılığı ile gerçekleşeceği anlatıldı. Kanal D Romanya Proje Müdürü Özgür Yaşar Özübek, Kanal D Romanya kanalının bir yıl içinde en çok seyredilen kanallar sıralamasında 4. sıraya yükseldiğini belirterek, TurMarkt tanıtım filmleri ile Rumenlere Türk turizmini de tanıtacaklarını söyledi.

Romanya turizm operasyonu, 29 Mart tarihinde Bükreş’te düzenlenen turizm fuarı ile birlikte başlıyor. Planlanan program çerçevesinde Kanal D Romanya TV kanalında her gün otel tanıtımları yayınlanacak. İzleyiciler Istanbulda çağrı merkezini arayarak doğrudan rezervasyon yaptırabilecekler. Ayrıca www.turmarkt.ro internet adresi üzerinden de hizmet verilecek.

Kemal Atakan: Bentour’un deneyimini Turmarkt’a taşıdık

TurMarkt'ın Romanya pazarındaki partneri Bentour International Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Atakan, gecede yaptığı konuşmada Bentour International'ın turizm deneyimi ve Doğan Medya Grubu’nun medya gücünün birleşimi ile Romanya pazarında çok kısa süre içinde önemli bir yer edineceklerine inandığını vurguladı.

Romanya pazarının 22 milyonluk büyüklüğü ile oldukça cazip özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Atakan, 'Avrupa'nın büyük operatörleri henüz bu pazara girmediler. Dolayısıyla pazar kendi içinde önemli bir potansiyeli barındırıyor. Son iki yıl içerisinde Romanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının ikiye katlanmış olması da bunun bir göstergesi' dedi. Almanya’da Last Minute Turizm TV kanalı ve Anixe HD TV kanalı ile Alman pazarına ulaştıklarını anlatan Atakan, TurMarkt’ın bu kanallar aracılığı ile de tanıtılacağını belirtti.

Doğu Avrupa’da TME gücü

Toplantıda, Doğu Avrupa’da Rusya, Macaristan ve Ukrayna başta olmak üzere 9 ülkede 256 gazete, dergi ve internet sitesi yayınlayan Trader Media East Medya Grubu’nu, Hürriyet Gazetesi İş Geliştirme Grup Başkanı Ahmet Özer tanıttı. Hürriyet Gazetesi’nin büyük ortağı olduğu TME’nin, önümüzdeki yıllarda TurMarkt Turizm Platformu için önemli bir tanıtım mecrası olanağı yaratacağını vurguladı.

Info& Tıps ile Leh kökenlilere seslenecek

TurMarkt platformunun, sadece Almanya’da yaşayan Türk kökenlilere değil, diğer yabancı gruplara da açılmayı planladığını, bunun ilk adımının da haftalık Polonya gazetesi Info&Tips gazetesi olduğu vurgulanan toplantıda, Info&Tıps Gazetesi Temsilcisi Mira Wenglorz da konuştu. Gazetesini tanıtan Wenglorz, TurMarkt ile Almanya’da yaşayan Leh kökenlilere Türk turizmini tanıtacaklarını söyledi.

Berlin’de BZ ile Almanlara ulaşacak

TurMarkt’ın, 2008 yılı yaz aylarından itibaren Almanya’nın Berlin kentinde yayınlanan BZ Gazetesi aracılığı ile Almanlara sesleneceği bilgisinin verildiği toplantıda, BZ Gazetesi temsilcisi Cevdet Ketenci de sahneye çıkarak, bilgi verdi.

Evkuran: Destekliyoruz

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Evkuran ise, bakanlık olarak Türk turizmini yurt dışında tanıtan bu tür oluşumları büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı. Doğan Medya Grubu’nun Avrupa’daki yayınları tarafından geliştirilen TurMarkt turizm platformunu desteklediklerini dile getiren Evkuran, başarılar diledi.

Bahattin Yücel: Çok yararlı bir girişim

Toplantıyı izleyen Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, TurMarkt’ın gelecekte daha da büyüyecek bir proje olduğuna inandığını söyledi. Yücel, 'Hem Doğan Grubu tarafından ilk olarak yapılması hem de Almanya’daki Türk kökenli yurttaşların girişimiyle ortaya çıkması sevindirici. Önümüzdeki dönem Tur-Markt başarılı bir örnek olacak. Tüketici ile üretici arasında doğrudan ve en kısa ilişkiyi kuracak. Bu da maliyeti azaltacak, verimi artıracak' dedi.

Hüseyin Baraner: TurMarkt ürünü pazara taşıyacak

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ise, en hızlı gelişen Türk sektörleri arasında turizmin başta geldiğini belirterek, 'Burada her yıl sayısız otel yapılırken, bunun değişik guruptaki insanlara pazarlanması gerekiyor. TurMarkt Türk turizm ürünlerini Avrupa’daki Türklere tanıtan, başarılı hizmet veren bir oluşum. TurMarkt ikinci yılında çok daha büyüyecek. TurMarkt bizim için de iyi, biz burada hep üretiyoruz. TurMarkt gibi bu ürünleri değişik pazarlara ulaştıran şirketleri kalpten destekliyorum. Türkiye’nin pazarlamada güçlü olması bizi sevindiriyor' diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!