Türklere tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Türklere tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 14:22

ÇESITLI hastalık ve sorunlarla mücadelede Kendi Kendine Yardım Grupları’nı (Selbsthilfegruppen) Türkler arasında yaygınlaştırmak için yeni bir proje başlatıldı.

Haberin Devamı

İnsanların hastalıklara karşı hem moral motivasyonunu yükselten, hem de mücadele azmini arttıran bu tür grup çalışmalarını Türklere tanıtmak amacıyla Warendorf PariSozial Derneği tarafından bir tanıtım DVD’si hazırlandı.

Kendi Kendine Yardım Grubu olarak adlandırılan grupların neler yaptığı, nasıl çalıştığı Türkçe olarak hazırlanan film ile yakından tanıtılacak.

Projenin koordinatörlüğünü Serhat Ulusoy’un üstlendiği “Kendi Kendine Yardım Köprüler Kurar” (Selbsthilfe baut Brücken) projesinde Ute Silwedel ve Müzeyyen Gutzeit de mesleki destek sunuyor.

Almanya’da 100 bine yakın bu tip yardım gruplarının bulunduğuna dikkat çeken Serhat Ulusoy, Türk kökenli göçmenlerin Almanlarla aynı rahatsızlıkları veya hastalıkları olmasına rağmen bu tür gruplar içerisinde yeteri kadar bulunmadıklarını söyledi.

Bu projenin temel hedefinin Türk kökenli göçmenlerin ilgisini çekecek teknik araçlar üreterek, kendi kendine yardımın etkilerini, pozitif ve destekleyici unsur olarak kavramalarını sağlamayı amaçladığını belirten Ulusoy,

“İnsanların hastalıklara karşı hem moral motivasyonunu yükselten, hem de mücadele azmini arttıran bu tür grup çalışmalarını Türklere tanıtmak istiyoruz“ diye konuştu. Kendi kendine yardımın işleyişinin DVD´de kısmen animasyon filmi olarak aktarıldığını kaydeden Ulusoy,

“Birçok animasyon filmlerinde olduğu gibi konuyu temel ilkeleri aydınlatıcı bir tarz ile ele aldık. Kendi kendine yardımı basitleştirmeden, akıcı ve açık olarak izah etmeyi amaçladık. 10 dakikalık çeşitli Türkçe videolarla kısa ve anlaşılır halde kanser ve şeker hastalığı gibi çeşitli hastalıklar ve kendi kendine yardımdan faydalanma yöntemleri Almanca altyazılı olarak izah ediliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!