Türklere neden 'Günaydın' denmiyor

Güncelleme Tarihi:

Türklere neden Günaydın denmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 16:46

BERLİN Brandenburg Radyo Televizyonu’nda (RBB) Türkiye’den Almanya’ya göçün 50’nci yılı tartışıldı.

Haberin Devamı

‘Klipp&Klapp’ adlı programın konukları Hürriyet’in Berlin Temsilcisi Ahmet Külahçı, eski Brandenburg İçişleri Bakanı Jörg Schönbohm, yönetmen ve oyuncu İdil Üner, iş kadını Aynur Boldaz ve gazeteci Werner Felten oldu.

Ahmet İdil Üner ve Aynur Boldaz kastedilerek sorulan, “Bu kadınlar gibi başarılı olanlar çok mu, yoksa bunlar istisna mı?” sorusuna Külahçı, Almanya’da yaşayan Türk kadınlarının çok başarılı olduğunu ve istisna olmadıklarını söyledi.

Programda, Hürriyet Gazetesi’nin 2006 yılında yayımladığı bir haber de tartışma konusu oldu. Haberde, Herbert Hoover Okulu’nda Türkçe’nin, derslerin yanı sıra bahçede de konuşulmasının yasaklanması yer almıştı. Türkçe konuşma yasağının, veliler ve öğretmenler tarafından ortak alınan karar olduğunu belirten Schönbohm uygulamayı desteklerken, Külahçı, “Herkes hata yapar” dedi.

Metropol FM müdürü Werner Felten ise Türklerin ve Almanların karşılıklı önyargılarının bulunduğunu belirterek, “3 milyon Türk yaşıyor. Almanlar İtalyanca, İspanyolca, Fransızca ve İngilizce günaydın derken, Türkçe günaydın demiyor” sözleriyle Almanların Türklere bakışını ortaya koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!