Türkler'e Hepatit B uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Türklere Hepatit B uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:28

Hannover'de Alman Karaciğer Yardım Kuruluşu'nun düzenlediği "Hepatit B" konulu konferans veren Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gürakar, "Vatandaşlarımız hastanede kontrol ve tedavi edinmekten kaçınıyorlar. Hepatit B Hastalığı ciddiye alınmıyor" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentindeki Tıp Fakültesi'nde Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gürakar 'Almanya’daki Türk vatandaşları karaciğer ve özelikle Hepatit B hastalığı üzerine nasıl bilgilendirilmeli' konulu bir konferans verdi. Alman Karaciğer Yardım Kuruluşu'nun düzenlediği konferansta Türkler'in Hepatit B hastalığını ciddiye almadıkları belirtildi.

CİDDİYE ALSINLAR

Hannover Tıp Fakültesi Gastroloji, Enteroloji ve Hepatolji departmanı Professörü Dr. Michael Manns, Almanya'da yaşayan Hepatit B hastalarının yüzde 40’ının göçmen kökenli vatandaşların olduğunu belirterek, 'Hepatit B Hastalığı’nın tedavisi kolaylaştı. Türk vatandaşları tedbir muayenesi yaptırsınlar. Bu hastalığın ciddiyetini göz önünde bulundursunlar" dedi. Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gürakar da kendisinden yapılacak olan girişimler için danışmanlık yapmasının istenildiğini açıklayarak, 'Alman Karaciğer Yardım Kuruluşu'na Türkleri bilgilendirme konusunda tavsiyelerde bulundum" dedi.

HEPATİT B NEDİR?

Hepatit B enfeksiyonu, karaciğerin hepatit B virüsü ile enfekte olmasıdır. Hastaların çoğunda akut bir süreç yaşandıktan sonra hastalık vücudun kendisi tarafından tedavi edilir. Hastaların yüzde 10’undan azında, vücudun bağışıklık sistemi virüs ile başarılı bir şekilde mücadele etme gücüne sahip değildir. Hastalık altı aydan uzun bir süre sürdüğünde kronik hepatit B hastalığından bahsedilir. Hepatit B virüsü ile enfekte olduktan altı hafta ve dört ay sonra arasındaki dönemden sonra bazı hastalar grip hastalığına benzer semptomlar hisseder. Hastada mafsal ağrılar ve yorgunluk hissi oluşur. Hastaların bir bölümü karaciğer hastalığının tipik belirtileri olan sarılık, açık renkteki dışkı ve kahverengi idrar ile üst karın şikayetleri hisseder.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!