Türkler yasalara saygılı

Güncelleme Tarihi:

Türkler yasalara saygılı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 14:50

Berlin Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı raporu, radikal İslam'ı hareketlerde artış olduğunu gözler önüne sergilerken, Berlin'deki Türkler'in büyük çoğunluğunun yasalara saygılı yaşadığını da ortaya koydu.

Haberin Devamı

BERLİN Eyalet Anayasa Koruma Teşkilatı'nın 2009 yılı raporu açıklandı. Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Ehrhart Körting tarafından kamuoyuna duyurulan raporda radikal İslamcı örgütler, Milli Görüş Teşkilatı, aşırı sağcı Alman gruplar, aşırı sol gruplar, DHKP-C ve terör örgütü PKK yer aldı. Yayınlanan rapora göre Türkler'in büyük bölümü yasaylara saygılı yaşıyor.


İGMG'ye 14 sayfa
Hazırlanan raporda Milli Görüş (İGMG) teşkilatıına tam 14 sayfa ayrıldı. Yasal İslami örgüt olarak raporda yer alan Milli Görüş'ün Saadet Partisi ile yakınlığının altı çiziliyor. Raporda, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtuluş'un Almanya'da ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde Milli Görüş üyeleri ile toplantılar yaptığı da yer aldı. Milli Görüş'ün Almanya'da 29 bin, Berlin'de ise 2 bin 900 üyesinin bulunduğu da raporda kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Anayasa Koruma Teşkilatı'nın 2009 raporunda PKK'nın hala tehlikeli terör örgütü olduğu vurgusu yapıldı. PKK'nın Berlin'de bin, Almanya genelinde de 11 bin 500 militanına sahip olduğu da raporda yer aldı. PKK'nın eylemlerinde azalma olsa da hala tehlikeli örgüt olarak görülüyor. Sol örgütler arasında ise Türkiye'den DHKP-C'nin adı raporda geçti. Raporuna göre DHKP-C'nin Berlin'de 65, Almanya'da ise 650 üyesi bulunuyor. Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporuna Türkiye'den sadece Abdullah Öcalan ve Necmettin Erbakan'ın resimleri girdi.


Uzak durulması sevindirici
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclis milletvekili ve Berlin Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Bilkay Öney, Türkler'in aşırı İslamcı ve diğer örgütlerden uzak durmasının sevindirici oluduğunu belirterek “Rapor Türkler'in aşırı uç örgütlerden uzak durduğunu ortaya koydu. Bu çok sevindirici” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!