‘‘Türkler, uyuma örnek toplum’’

Güncelleme Tarihi:

‘‘Türkler, uyuma örnek toplum’’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 18:50

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Türk toplumunun Belçika'ya uyumunun örnek gösterilmesini takdir ve gururla karşıladığını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Belçika’ya göçün 50. Yılı vesilesi ile Büyükelçilik Konutu’nda siyasiler ve Türk çatı kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir ‘istişare resepsiyonu’ verdi.

Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy, Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, Müsteşar Oya Yazar Turan, Flaman Milletvekili Veli Yüksel, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Güler Turan, Saint- Josse Belediye Başkan Yardımcıları Nezahat Namlı, Hava Ardıçlık, Meclis Üyesi İbrahim Erkal, Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeleri Derya Alıç, Mustafa Öztürk’ün de aralarında bulunduğu resepsiyonda bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Belçika'daki Türk toplumunun Belçika'daki uyumunun örnek gösterilmesinden ve takdirle karşılanmasından gurur duyduğunu söyleyerek;

"Sizlerin bu uyumunu gerek Belçikalı en üst düzey yöneticiler, gerekse başka ülkelerin buradaki temsilcileri açık yüreklilikle ifade edebilmekteler. Sizlerin Belçika'da uyumdaki büyük başarısı etrafta anlatılmakta bizlere de iletilmekte. Biz bu sözlerden çok mutlu oluyor ve sizlerden de gurur duyuyoruz. Biz toplumumuzun Belçika'ya gelişinin 50. yıl dönümünü sizlerle birlikte görkemli bir şekilde kutlamak istiyoruz. Belçika'nın önemli bir merkezinde yapmayı düşündüğümüz kutlamaya gerek ülkemizden, gerekse Belçika'dan en üst düzeyde yöneticileride davet etmek istiyoruz. Yakın zamanda diğer dernek temsilcilerimizin de istişareleriyle önemli ve iz bırakacak bir etkinlik düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitimin önemi
Türk toplumunun uyumdaki başarısında eğitimin önemli bir rol oynadığını kaydeden Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, ‘‘Eğitimi en üst seviye ye taşımalıyız. Belçika- Türk toplumu diğer Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızdan daha iyi yerlerde. Sizlerin başarısı ve güzel hizmetleri bizleri son derece memnun etmekte. Farklı düşünceler, kültürel zenginliğimizdir. Farklılıklara rağmen önemli konulardaki birliğiniz ve beraberliğiniz bizim toplumun hoşgörüsünün ne kadar engin olduğunu da ortaya koymaktadır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!