Türkler renk kattı

Güncelleme Tarihi:

Türkler renk kattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 17:56

Geleneksel olarak düzenlenen Hessen Günleri 50. defa start aldı. 6 Haziran tarihine kadar sürecek etkinliğe Türkler renk kattı. Polis Türk gençlerine polis olmaya davet etti.

Haberin Devamı

GELENEKSEL olarak düzenlenen Hessen Günleri 50. defa start aldı. Bu yıl 6 Haziran tarihine kadar sürecek olan ve yaklaşık bir milyon ziyaretçinin beklendiği etkinlikler Stadtallendorf'da gerçekleşiyor. Polis, itfaiye, askerlik ile ilgili geniş çaplı bilgilerin verildiği festivalde çok sayıda kültürel etkinlikler yer alıyor. Kurulan dev sahnelerde hafta boyu konserler verilecek. Türk kurum ve kuruluşları da etkinliklere ilgi gösterdi. Türk Alman Sağlık Vakfı yetkililerinden Çiğdem Bilgin, Ayla Gediz ve Ömer Aydın Hessen Günleri'ne katılan vatandaşlarımıza sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi verdi, broşürler dağıttı.


Stadtallendorf Alevi Kültür Derneği tarafından sunulan halk oyunları gösterileri gösterileri ise etkinliklere renk kattı. Hessen Polisi ise, 'Çok renkliliği yaşamak, kültürler arası polis' adı altında göçmen kökenli gençlerle buluştu. Polisi etkinliklerinin yer aldığı "1" numaralı dev çadırda hafta boyunca her gün ağırlıklı olarak Türk olmak üzere iki göçmen kökenli polis, gençleri polisliğe özendirmek, teşvik etmek için çalışmalarda bulunacak.

Haberin Devamı

Hessen Eyalet Asayiş Dairesi Eyalet Göçmenler Sorumlusu Achim Wenz, yabancılar danışmanı Fahri Erfiliz ve Semra Altun ile birlikte standta yer aldı. Wenz, geçtiğimiz yıl Hessen Eyaleti'nde polis okuluna alınan 550 öğrenciden yüzde 17'sinin Türk pasaportlu olduğunu bildirdi. Eyalet polisi, federal polis ve ordu mensupları yanı sıra itfaiye vatandaşlara hafta boyu bilgi verecek. Bugün saat 15.30'dan itibaren bir numaralı çadırda düzenlenecek olan etkinliklerde polis günü adı altında göçmen kökenlilerle polis yetkilileri bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!