Türkler de "Avrupa Sözü" versin

Güncelleme Tarihi:

Türkler de Avrupa Sözü versin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 14:25

Ayla Wesel, Türkler'e projeye katılma çağrısı yaparak, “Bir Schmidt, Meier, Müller`in yanında, çok tabii bir şekilde Ayşe, Mehmet, Makbule isimlerinin de olmasını istiyorum” dedi.


ALMANYA
'nın Bochum kentinde, şehrin ve Ruhr Bölgesi'nin 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla Avrupa Sözü Anıtı kuruluyor. Almanya'nın çok yönlü sanatçısı Jochen Gerz'in projesi olan ve şehir merkezinde kurulan anıt, projeye katılanların adlarının yazıldığı mermer yapıdan oluşuyor. Adlarını yazdıranlar, kendi kendilerine bir Avrupa Sözü veriyorlar, ancak bunu sadece kendileri biliyor. 600'ün üzerinde adın yer aldığı ilk mermer blok, Avrupa Günü olan mayıs ayının ilk haftasında Avrupa Meclisi'nin o zamanki başkanı Hans Gert Pöttering, Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ve sanatçı Jochen Gerz'in de katıldığı törenle açılmıştı.
Konya'dan bile ilgi var
Şimdiye kadar 10 binin üzerinde kişinin adını yazdırmak için projeye katıldığını ve hedefin 15 bin olduğunu belirten proje danışmanı Ayla Wesel, Türklere projeye katılma çağrısı yaparak, “Bir Schmidt, Meier, Müller`in yanında, çok tabii bir şekilde Ayşe, Mehmet, Makbule isimlerinin de olmasını istiyorum” dedi. Gönüllü olarak proje için çalıştığını bildiren Wesel, İstanbul ve Konya'dan bile internet üzerinden projeye katılanlar olduğunu söyledi. Türklerin bu toplumun bir parçası olduğunu belirterek, “Çünkü biz de Avrupalı Türküz ve Avrupa'nın bir parçasıyız. Bunu göstermeleri için projeye katılmalarını istiyorum” dedi. Herhangi bir ücret ödemenin gerekmediği projeye katılmak isyetenler, www.pev2010.eu intersitesinde adlarını yazdırabilirle
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!