Türkler Brüksel ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Türkler Brüksel ABD Büyükelçiliğine yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 22:29

Hakkari'de önceki gün meydana gelen hain saldırıda askerlerimizin şehit edilmesi Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı ayaklandırdı. Brüksel'de Türk bayraklarıyla sokağa dökülen Türk gençleri PKK terörünü lanetlediler.

Haberin Devamı

Saint Josse Belediyesi önünde toplanan yüzlerce Türk genci, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak, belediye binasına Türk bayrağı astı. ABD Büyükelçiliği yakınlarında da çeşitli gösteriler düzenleyen ve terör örgütü aleyhinde sloganlar atan gençlere polis müdahale etmedi. ABD Büyükelçiliği önünde gönderden Amerikan bayrağını indiren Türk gençleri, kapıya Türk bayrağı astılar. Avrupa-ADD'nin Köln'de düzenlediği panelde ise şehitlerimizin anısına saygı duruşundu bulunuldu.

Öte yandan Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, teröristler tarafından girişilen katliamı kınadı ve Türk hükümetine bölgede tehlikeli istikrarsızlığı engellemek için ölçülü davranma çağrısında bulundu.


Türkiye'den gelen ‘Şehit haberleri’ üzerine çılgına dönen Brüksel’deki Türk gençleri ellerinde Türk bayrakları olduğu halde, Brüksel’in Schaerbeek ve Saint Josse semtlerinde toplanarak ABD Büyükelçiliği önüne doğru yürüyüşe geçtiler.

Brüksel’in Türk Mahallesi olarak adlandırılan Schaerbeek Semti’nin ünlü sokaklarından Ch. D’Haecht(Haect Sokağı) üzerinde yürüyüşe geçen gençler buradan Place Madou’ya(Madou Meydanı) geçip ABD Büyükelçiliği önüne geldiler. Yürüyüş esnasında yolu trafiğe kesen gençler öfkeli bir şekilde;’ Kahrolsun ABD, Kahrolsun PKK, Askerimize uzanan eller kırılsın, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Hepimiz Mehmet’iz, katil Amerika.

PKK destekçisi katil Amerika’ diye slogan atıp, ABD bayrağını gönderden indirip, ABD büyükelçiliği önüne Türk bayrağı astılar.
Gönderden indirilen ABD bayrağının yakılmasına engel olan bir gurup genç ‘ Türkler her bayrağa saygılıdır’diyerek ABD bayrağının yakılmasını engelleyip,gönderden indirilen bayrağı, elçilik bahçesine bırakılmasını sağladılar.

SAİNT-JOSSE’DE ÖFKE SELİ

Daha sonra Saint-Josse Belediyesi sınırları içindeki Place Hovar’a( Howard Meydanı) geçen gençler burada da ABD ve PKK aleyhine slogan atıp, PKK yandaşlarının devam ettiği Ch.Louven’e( Louven Caddesi) doğru yürüyüşe geçtiler. Ellerinde Türk bayrakları olan gençlerin herhangi bir olay yapmaması için bölgeye gelen polis ekipleri, gençleri sakinleştirerek evlerine dönmelerini sağladı.

ÖFKE BÜYÜK

Öte yandan Belçika’da büyük bir yürüyüş yapılması için gençlerin baskısı artarken, dernek, federasyon ve birlik başkanları isteğe sessiz kalıp, sadece üzüntülerini dile getirmekle yetiniyor.
Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmail Sönmez, Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Yalçın, Belçika Türk Koordinasyon Kurulu Başkanı Enver Arslan, Avrupa Derneği Başkanı Ahmet Aytaç, siyasilerden Şevket Temiz, Halis Kökten, Hakan Çeliköz , Rıza Özen, askerlerimizin şehit edilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, tek yürüyüş yerine,Belçika’nın çeşitli kentlerinde aynı anda tepki gösterilerinin düzenlenmesi gerektiğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!