Türkler arasında işsizlik arttı

Güncelleme Tarihi:

Türkler arasında işsizlik arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 16:08

Hollanda'da İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, batılı olmayan yabancılar arasındaki işsizlik oranının yüzde 12,6’dan 13,1’e tırmanarak 104 bine ulaştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da Türklerin de dahil edildiği Batılı olmayan yabancılar arasında işsizliğin arttığı belirlendi. İstatistik Bürosu tarafından yapılan araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, batılı olmayan yabancılar arasındaki işsizlik oranının yüzde 12,6’dan 13,1’e tırmanarak 104 bine ulaştığı kaydedildi. Raporda, batılı yabancılar arasındaki işsizlik oranının yüzde 7,1, Hollandalılar arasındaki oranın ise yüzde 4,2 olduğu belirtildi. Batılı olmayan gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 23,4 olarak belirlenirken, Hollandalı gençler arasındaki oranın ise yüzde 9,7’den 7,7’ye gerilediği kaydedildi.

Afrika, Güney Amerika ve Asya ülkeleri (Japonya ve Endonezya hariç) ile Türkiye, İstatistik Bürosu tarafından “Batılı olmayan” ülkeler olarak tanımlanıyor. Japonya ve Endonezya, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel konumları nedeniyle Hollanda tarafından “Batılı ülke” olarak kabul ediliyor.

Öte yandan, Mitsubishi’nin Avrupa’daki otomobil üretimini durdurma kararı almasının 1500 kişinin işsiz kalmasına yol açacağı bildirildi. Mitsubishi’nin Born kasabasında bulunan Nedcar firmasında 1500 çalışanı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!