Türkiye'yi tanıtmanın gururunu yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi tanıtmanın gururunu yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 19:29

Brüksel Serbest Üniversitesi (ULB) tarafından Erasmus programı çerçevesinde öğrencileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen "Avrupa Günü" etkinliğinde Türkiye'yi tanıtan öğrenciler, Türkiye'yi başarı ile temsil etmenin gururunu yaşadıklarını söylediler.

Haberin Devamı

BELÇİKA'nın başkenti Brüksel’in en köklü üniversitelerinden "Brüksel Serbest Üniversitesi" (ULB) bünyesinden düzenlenen "Avrupa Günü"nde kurdukları "Türkiye Standı" ile Türkiye’yi başarı ile temsil eden Türk öğrenciler, bunun gururunu yaşadıklarını söylediler. Türk öğrenciler, her fırsatta Türkiye'yi tanıtmaya devam edeceklerini belirttiler.

ULB master öğrencilerinden Mustafa Ulusoy, "Erasmus programı çerçevesinde düzenlenen ‘Avrupa Günü’ etkinliğine bir stand kurarak katıldık. Burada Türkiye hakkında öğrencilere bilgi sunduk. Türkiye-AB (Avrupa Birliği) ilişkilerini anlattık. Türkiye’nin potansiyelini,dinamizmini ortaya koyduk. Bunları yaparken, kolanyamız ve lokum ile tatlımızı da ikram etmeyi ihmal etmedik. Bizim için en güzel sürpriz ise Büyükelçi Fuat Tanlay, Büyükelçilik Müsteşarı Nurdan Bayraktar, Eğitim Müşaviri Tolga Yağızatlı’nın standımızı ziyarete gelmesi oldu" dedi. AB Dönem Başkanı Portekiz’in büyükelçisi Manuel Nuno Tavares De Sousa’nun da ziyaret ederek başarı dilediği Türk öğrenciler, daha sonra verilen resepsiyonda da Türkiye hakkında konuk öğrencilere bilgi verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!