Türkiye’nin haklı beklentileri var!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin haklı beklentileri var
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 17:08

Yunanistan sınırında güvenlik güçlerinin mültecilere uyguladığı şiddet görüntüleri Merkel’i zora soktu. Almanya Çocukları Koruma Birliği Başkanı Heinz Hilgers, Merkel hükümetini mülteci çocukları bir an evvel almaya çağırdı ve “Yunanistan mülteci kamplarındaki durum AB için utanç verici” dedi. Hükümet Sözcüsü Seibert ise Türkiye’nin Avrupa’dan haklı yardım beklentileri olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN sınırdan mültecilerin zor kullanılarak geri çevrilmesiyle ilgili yansıyan görüntüler Merkel hükümetine yönelik eleştirileri de artırıyor. Berlin’de hükümetin basın toplantısında gazeteciler, Yunanistan sınırında Avrupa’nın Yunanistan sınırında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Cenevre Mülteci Sözleşmesi’nin ihlal ettiği yönünde hükümet sözcülerini soru yağmuruna tuttu. Başbakan Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, pazartesi günü Berlin’de Başbakan Merkel’le Yunanistan Başbakanı arasındaki görüşmede mülteci krizinin önemli yer tutacağını söyledi. Merkel’in Türkiye’nin mültecileri çıkmaz bir yola sevk ettiğini eleştirdiğini belirten Seibert, “Ama Türkiye halen devam etmekte olan Suriye iç savaşı nedeniyle ve barındırdığı 3.5 milyon mülteciyle ağır bir yük taşıyor. Bunun sonucu Avrupa’dan da haklı beklentileri var. Türkiye bu ağır yük nedeniyle Avrupa’dan destek bekliyor” dedi. Seibert, Türkiye AB mülteci mutabakatının yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi ve “Türkiye AB mülteci mutabakatı süreli değil, iki taraf da Suriye krizi nedeniyle devamlı bir göç politikası işbirliğinde mutabakat sağladı. Bu nedenle Türkiye’nin mülteciler konusunda endişeleri ve sorunları bu sözleşme çerçevesinde ele alınmalı” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA POLİS GÖNDERİYOR
Bir gazeteci “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3’üncü maddesi ve Cenevre Mülteci sözleşmesi sığınma talebinde bulunanların geri çevrilmesini yasaklıyor. Bu yasağa Avrupa güvenlik güçlerinin Yunanistan sınırında uymamasına ve AB sığınma hakkının ihlal edilmesine federal hükumet ne diyor” sorusunu yöneltti. Seibert, Avrupa sözleşmelerini koruma görevinin Avrupa Komisyonu’na ait olduğunu belirterek, topu Avrupa Komisyonu’na attı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Alter, Yunan hükumetinin Frontex üzerinden Almanya’dan ek polis gücü talebinde bulunduğunu, 11 Alman güvelik görevlisinin daha orada görev yapacağını kaydetti. Sözcü, 60 Alman polisinin halihazırda Yunanistan’da görev yaptığını söyledi. Bir gazeteci mülteci krizinin yaşandığı Yunanistan sınırına gittiğini, orada mültecilerin kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından plakasız araçlara doldurulup götürüldüklerini, orada aynı zamanda bir Alman resmi aracının da bulunduğunu anlattı ve Alman hükumetinin bu araçlar hakkında ne bilgisi olduğunu sordu. Alter, bu konuda ellerinde çelişkili medya haberleri dışında bir bilgi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

UTANÇ VERİCİ
Almanya Çocukları Koruma Birliği, sınırda ve Yunanistan kamplarındaki durumu eleştirdi. Birlik Başkanı Heinz Hilgers, Merkel hükümetini mülteci çocukları bir an evvel almaya çağırdı ve “Yunanistan mülteci kamplarındaki durum AB için utanç verici” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!