Türkiyem ligde kaldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyem ligde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 16:23

Regionalliga’da son maçında Oberneuland’ı 5-0 yenerek ligde kalan Türkiyem, lisansını kurtarmak için 4 Haziran’a kadar 205 bin Euro bulmak zorunda.

Haberin Devamı

REGİONALLİGA olarak bilinen dördüncü ligde mücadele eden Türkiyem, sezonun son maçında Oberneuland’ı 5-0 yenerek ligde kalmayı başardı. Berlin Jahn Stadından oynanan maça seyirci ilgi göstermedi. Türkiyem’e farklı galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Steinwarth, 32 ve 74. dakikalarda penaltıdan Murat, 53. dakikada Erkut ve 84. dakikada Hantschke attı. 90 dakika boyunca rakibine üstünlük kuran Türkiyem, maçı 5-0 kazanarak puanını 39’a yükseltti. Sezonu 13. sırada bitiren Türkiyem, böylece ligde kalmayı başardı. Ligde kalma sevincini Türkiyemli futbocular maçtan sonra sahada şampanya patlatarak gösterdi.


Sıra lisansta
Türkiyem, sportif olarak Regionalliga’da kalmayı başarırken lig için gerekli lisans sorununu ise henüz çözemedi. Kulübün 205 bin Euro bocu nedeniyle Alman Futbol Federasonu DFB, Türkiyem’e geçici olarak lisans verdi. Türkiyem’e 4 Haziran’a kadar süre tanıyan DFB, bu tarihe kadar borcun ertelenmesi, kredi bulunması veya borcun ödenmesi şartı koydu. Türkiyem, bu tarihe kadar borca çözüm bulamzsa sortif olarak ligde kalmasına rağmen lisans alamadığı için bir alt lig olan Oberliga’ya düşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!