‘Türkiye’de ameliyat oldun’ diyerek tedavi etmediler!

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’de ameliyat oldun’ diyerek tedavi etmediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 11:22

Alman hastanesinin, Türkiye’de ameliyat olduğu gerekçesiyle tedavisini yapmadığı kanser hastası 68 yaşındaki Nizamettin Çelik’e, önce UID sonra da Türk devleti sahip çıktı. UID, Avrupa’nın göbeğinde Çelik ailesinin yaşadığı çaresizliği medya temsilcilerine gönderdiği yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu:

Haberin Devamı

“ALMANYA’nın Ludwigshafen kentinde yaşayan kanser hastası Nizamettin Çelik’in doktoru, ‘Siz Türkiye’de ameliyat yaptırmışsınız, bu standartlarımıza uygun değil. Lütfen tedavinizi Türkiye de devam ettirin’, diyerek hastayı ölüme terk etti. Çaresiz kalan aile yakınları ise Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ile irtibata geçerek Türkiye’den yardım talebinde bulundu. UID, Nizamettin Çelik’in çaresizliğine kayıtsız kalmadı. UID Genel Başkan Yardımcısı Osman Gökalp, durumu duyar duymaz Türkiye’de yetkili kişilere haber vererek süreci takip etti. 68 yaşındaki Nizamettin Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ambulans uçakla Frankfurt Havalimanı’ndan tedavi için Ankara’ya götürüldü.”

‘Türkiye’de ameliyat oldun’ diyerek tedavi etmediler
YETKİLİLER SEFERBER OLDU
Nizamettin Çelik’in havalimanındaki işlemleri, nakli ve tedavisinin Türkiye’de devam ettirilmesi ile ilgilenenler arasında Mainz ve Karlsruhe Başkonsolosluğu temsilcilerinin yanı sıra, AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya ve UID Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan da yer aldı. Osman Gökalp, yaptığı açıklamada, “Niyazi Çelik Bey, 30 yıl cami başkanlığı yapmış olan, topluma büyük faydası bulunan bir büyüğümüzdür. Onun acı çekmesine gönlümüz razı olmadı, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık, umarım Türk hekimlerinin elinden Niyazi abimiz şifasını bulur. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, desteğini esirgemeyen AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya’ya, UID Hessen Bölge Başkanı Erkan Arslan’a ve emeği geçen bütün yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘Türkiye’de ameliyat oldun’ diyerek tedavi etmediler

BAKMADAN GEÇME!