Türkiye ziyaretine Kovid-19 engeli

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ziyaretine Kovid-19 engeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 15:37

Hafta içinde Pakistan, Yunanistan ve Türkiye’yi ziyaret edecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, koronavirüse yakalandı.

Haberin Devamı

Yurt dışı ziyaretinin ilk durağı olan Pakistan’a uçan Baerbock’un burada yapılan testi pozitif çıktı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılan hızlı korona testinin pozitif olduğunu ve Baerbock’un bütün randevularının iptal edildiğini açıkladı. Baerbock, çarşamba gününe kadar Yunanistan ve Türkiye’yi de ziyaret edecekti. Baerbock’un karantinada olup olmadığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

‘TÜRKİYE, FERAGAT EDİLEMEZ BİR PARTNER’
Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ziyaret öncesinde şu açıklamalarda bulunmuştu: “Seyahatim başka hiçbir ülkeyle bizimle olduğu kadar bağlantısı olmayan feragat edilmez bir partner ülke Türkiye’ye. Almanya’da milyonlarca insanın kalbi hem Türkiye hem de Almanya için atıyor. Bunu sorun olarak görme dönemi çoktan gerilerde kaldı. Benim için bu iki kalp atışı çift güç demektir. Her sıkı ilişkilerde olduğu gibi Türk dostlarımızla bu yüzden açık konuşacağım. NATO’nun önemini, Finlandiya ve İsveç’in üyeliğinin katkısını ve Putin’in sürdürdüğü tahıl savaşındaki Türkiye’nin olumlu rolünü ve bunun dünya insanlarını yeniden umutlandırmasını, doğal olarak farklı görüşlerde olduğumuz düşünceyi ifade özgürlüğü, insan hakları ve Avrupa Konseyi üyesi olarak sorumluları konularını da görüşeceğiz Türkiye’de. Yollarımızın ayrıldığını görüyoruz zaman zaman, bunu yeniden birleştirmeliyiz.”

BAKMADAN GEÇME!