Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk,tüm Müşavirlikleri içerisinde bulunduracak bir Büyükelçilik binası için kolları sıvadıklarını, en yakın zamanda bu konuda bir adım atarak vatandaşın sıkıntılarını gidereceklerini söyledi. Korutürk, Büyükelçilik ve Konsolosluğu içerisinde bulunduran binanın yetersiz olduğunu ve vatandaşında her seferinde bunu dile getirdiğini kaydederek, “Türkiye’ye bu ev yakışmaz. En yakında zamanda bu sorunu aşacağız” dedi.
YAZIK TÜRKİYE'NİN PARASINA
İsveç’teki Türk basın mensupları ile bir araya gelen Büyükelçi Zergün Korutürk, “Nereye gitsem vatandaşın hep sıkıntılarının başında Konsolosluk hizmetlerinin verildiği mekanın yetersiz olduğu konusunda toplanıyor. Tüm diğer Müşavirlikleri de içerisinde bulunduracak yeni büyük binaya giderek en azından fuzuli olarak verilen kiralardan kurtulmuş olacağız. Devletin parasına yazık değil mi?”dedi.
BİRİNCİ TERCİHİMİZ VATANDAŞA HİZMET
Korutürk, İsveç’te birinci derece tercihin vatandaşa en iyi hizmet vermek olduğunu da kaydederek, “Amacımız, herkesi bir çatı altında toplamak. Bir toplantı yapacak yerimiz yok. Vatandaşımızın Konsolosluk işlemleri yapılırken, huzurlu bir atmosferde olmasını arzuluyoruz. İnsanlarımızdan bu zahmetli bekleyişler nedeniyle Konsolosluğa gelmek istemediğiniz duyuyoruz”şeklinde konuştu.
ANADİL ZORUNLU OLSUN
Türkçe anadil konusuna göreve geldiği günden bu yana çok önem verdiğini kaydeden Büyükelçi Zergün Korutürk, bu konuda Türkiye’den gelen bir heyet ile İsveç tarafı ile görüşmeler başlattıklarını kaydetti. Korutürk,İsveç tarafına Türkçe anadil eğitimin eğitim müfredatının içerisine alınmasını istediklerini ancak bu sayede bu eğitimin faydalarının olacağına inandıklarını ilettiklerini kaydetti.Korutürk, bugünkü uygulamada zorunlu dersler arasına alınmayan Türkçe anadil eğitiminin öğrencilerin dillerini geliştirmesinde özendirici etkisi yaratmadığını söyledi. Korutürk, İsveç tarafına ayrıca, Türkçe anadil eğitimi verecek eğitimcilerin pedagojik eğitimden geçirilmiş olmasını istediklerini de kaydederek, “İsveç artık Türkçe biliyorum diyenleri öğretmen olarak görevlendirmemeli. Belli bir pedagojik eğitimden geçmiş, sertifikalı öğretmenlere bu görevi vermeli. İsveç bu konudaki hassasiyetimizi anladı”diye konuştu. Korutürk, İsveç tarafının İsveç’te yaşayan göçmenlerin, anadillerini en iyi şekilde öğrenmeleri için bir çalışma içerisinde olduklarını bu konuda bu çalışmaların sonucunu beklediklerini de belirtti.