Türkiye ve Çin postanelerinden ortak pul

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Çin postanelerinden ortak pul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 19:54

Türkiye ve Çin postaneleri, ”2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” etkinlikleri kapsamında ortak pul çıkardı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Türkiye-Çin Stratejik İşbirliği İlişkileri çerçevesinde 2012 yılı ”Türkiye’de Çin Kültür Yılı” olarak kutlanmaya devam ediyor.

Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği yıl kapsamında Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) ile Çin Posta İdaresi tarafından özel anma pulu çıkartıldı.

Meraklıları için ortak tedavüle sunulan pullarda iletişim, alışveriş ve bağlantı anlamına gelen ”köprü” teması işleniyor. Pullar üzerinde İstanbul Boğaziçi Köprüsü ile Çin’de bulunan Taizhou Yangtze Nehri Karayolu Köprüsü’nün yer almasıyla iki ülke arasındaki dostluğun arttırılması ve kültür alışverişine katkıda bulunulması hedefleniyor.

PTT tarafından tedavüle sunulan 250 bin adet anma pulu, gömme perforajlı olarak 14x8 cm ebadında hazırlandı. Pullar yurt içi mektup ücreti karşılığı 1 lira, blok pullar ise 2 liradan satışa sunuldu. Pullarla birlikte hazırlanan ilk gün zarfı da 2,5 liradan satışa sunuldu.

Çin’de de yurt içi mektup ücreti karşılığı 1.2, blok pullar ise 2.4 Çin Yuanı değerden satışa sunuldu. 2013 yılı da ”Çin’de Türk Kültür Yılı” olarak kutlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!