Türkiye vazgeçilmez bir partner

Güncelleme Tarihi:

Türkiye vazgeçilmez bir partner
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 11:34

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, COVID olduğu için geçen ay iptal etmek zorunda kaldığı Yunanistan ve Türkiye ziyaretlerine dün başladı. Önce Atina’ya giden Baerbock, bugün ise Türkiye’de olacak.

Haberin Devamı

Bugün İstanbul’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek olan Bakan Baerbock, yarın da Ankara’da muhalefet liderleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluşacak. İki günlük ziyareti öncesi yaptığı yazılı açıklamada Baerbock; Ukrayna savaşı yüzünden NATO müttefikleri ile Avrupalı partnerler arasındaki dayanışmaya her zamankinden daha fazla gereksinim olduğunu vurguladı. “İşte bu yüzden Yunanistan ve Türkiye’ye iptal etmek zorunda kaldığım ziyaretlerimi gerçekleştirmem çok önemli” diyen Bakan Baerbock, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYE AÇLIK KRİZİNİ ENGELLEDİ
“Türkiye, ülkemizle sıkı bağları olan vazgeçilemez bir partnerdir. Milyonlarca insanımızın kalbi bu iki ülke için atıyor. Özellikle bu yüzden siyasi olarak birbirimizden uzaklaşmamak çok önemli. Her sıkı ilişkide olduğu gibi birbirimizle açık açık konuşacağız. Türkiye’nin Kara Deniz’deki arabuluculuk rolü, açlık krizini engellemiş ve milyonlarca insan için bir umut olmuştur. Hem NATO’daki ortak planlarımızı hem görüş ayrılığı yaşadığımız konuları konuşacağız.” Baerbock iki ülke arasında görüş ayrılığı yaşanan noktaları “Suriye’nin kuzeyine askeri operasyonlar, insan hakları ve Avrupa Konseyi üyeliği sorumlulukları” olarak sıraladıktan sonra, “Bu alanlarda yollarımızın tekrar birleşmesi için çaba göstermeliyiz” ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!