"Türkiye turizmde rakipsiz"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye turizmde rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 16:05

Stuttgart’ta açılan CMT Türkiye standına başkanlık yapan Kültür Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan Türkiye’yi 2011 yılında 30 milyon turistin ziyaret ettiğini, hedefin 50 milyon turist olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

AVRUPA'nın tüketiciye yönelik önemli turizm fuarlarından olan CMT (Karavan, Motor ve Turizm) fuarı dün açıldı. 22 Ocak'a kadar açık olacak fuarda Türk turizmi Frankfurt Kültür Ataşeliği aracılığı ve 22 şirketin yer aldığı 4. Halle’de tanıtılıyor. Bu yıl 1.900’e yakın katılımcının yer aldığı ve Hırvatistan ve Malezya’nın partner ülke oldukları CMT turizm fuarında Stuttgart 9 gün süreyle turizm ülkelerinin ve seyahat bürolarının buluştuğu yer olacak. Fuarı bu yıl 200 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Türkler merak uyandırıyor
Kültür Ataşesi Hüseyin Gazi Coşan, 2011 yılında Türkiye’yi 30 milyon turistin ziyaret ettiğini, Türk turizminin yüzde 10 gelişerek rekor kırdığını söyledi. Türkiye’nin turist sayısı açısından dünya yedincisi, gelir açısından 9. olduğunu belirtip şöyle konuştu. "2011'de Türkiye turizmden 22 milyar Dolar‘ın üzerinde gelir elde etti. 2020 hedefimiz 50 milyon turist ve 50 milyar Dolar gelir. Türkiye turizmde rakip tanımıyor. Türkiye’yi 2011 yılında ençok turist gönderen ülke 4 milyon 700 bin ile Almanya oldu. Bunun nedeni Almanya’da yaşanan Türkler. Onların yaşam ve kültürlerine duyulan meraktır. Türkiye ekonomik krizde büyüdü. Yaşanan Euro krizinin Türkiye’yi olumsuz etkilemesi beklenmiyor.“

Stuttgartlı turist çok
Fuarı eşi Nilgün Erdem Arı ile birlikte ziyaret eden Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı Türkiye standının fuarın merkezinde yer aldığını belirtip 350 metrekareden oluşan standın Türkiye’nin turizm sektöründe kendine olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye’deki tatil olanaklarına hiçbir ülkenin sahip olmadığını kayd eden Arı, Baden-Württemberg eyaletinin Türkiye’ye ençok turist gönderen bölge olduğunu söyledi.

Fara katılanlar
CMT fuarında THY, AKTOB (Akdeniz Turistik Oteller ve İşletmeciler Birliği), Kaş Kalkan Patara Tanıtım Derneği , ÇEŞTOB ( Çeşme Turistik Otelciler Birliği), Papillon Hotels, Club Calimera Serra Palace, Seb Tours, Via Cultus, Diva Tours, Merketur, Yıldırım Reisen, MC-Group Hotels, Porto Bello Hotel, Ova Reisen, Bulut Yachting, Letoonia Resorts, Side Star Hotels, Spice Hotels & Spa, Majesty Hotels Öger Türk Tur, Kaya Yachting, Otium Club Side, Club Golden Coast Hotel ve Güral Premier otelleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!