Türkiye, turizmde İspanya'yı solladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, turizmde İspanyayı solladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 17:04

İngiltere'den Türkiye'ye giden turist sayısı ilk 8 ayda yüzde 15 artış gösterirken, Türkiye 'Paket Turizm'de ilk kez İspanya'yı geride bıraktı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal, Türkiye’nin tarihinde ilk defa ‘Paket Turizmi’nde pazarın lideri olan İspanya’yı geride bıraktığını, Türkiye’yi tercih eden İngiliz turist sayısının da geçen yıla oranla yüzde 15 artış görüldüğünü söyledi.Geçen yıl Türkiye'yi tercih eden İngiliz turist sayısının 1 milyon 917’den 2 milyonun üzerine çıktığını ifade eden Önal, Paket Turizmi'nde pazara hakim olan İspanya'yı geçmenin Türkiye turizmi için büyük gelişme olduğunu anlattı.

Deniz, kum ve güneş denince İngilizler'in ilk tercih ettiği ülke konumundaki İspanya'nın bu yıl Türkiye'nin gerisinde kaldığını söyleyen Önal, 'İspanya bu yıl İngiltere'de yaşanan kredi krizi, sterlinin euro karşısında değer kaybetmesi sebebiyle paket turizminde yerini Türkiye’ye bıraktı' diye konuştu.

Bu yıl reklam tanıtımlarımlarında İstanbul'u ön plana çıkardıklarını kaydeden Önal, İstanbul'un İngilizler arasında cuma gününü başlayan ve pazar gece dönüşlü uzun haftasonu tatillerinin en popüler destinasyonu olduğunu ifade etti.

İngilizler'in golf sporuna ilgisini de dikkate aldıklarını söyleyen Önal, bu yıl Antalya için turizm atağına geçilidiğini ifade ederek 'Yıllardır popüler olan İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin golf sahaları eskidi ve Türkiye golf severler için yeni bir destinasyon oldu. İngiliz turistlerin çoğu tatil için Muğla'yı tercih ediyordu. Ancak İngiltere’de başlattığımız kampanyalar ile turistleri Anlatya'ya çekmeye çalışıyoruz' dedi.

Önal ayrıca Kapadokya için de özel çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Turizm Müşavirliği’nin teşvikleri sonucu Türkiye’yi ziyaret eden 100 İngiliz gazeteci, Türkiye’de geçirdikleri muhteşem tatillerini çalıştıkları dergi ve gazetelerde yazarak dile getirdi.

İrfan Önal, ayrıca İngiltere’den Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artışta aralarında Independent, Guardian, Daily Mail ve Times gibi ülkenin önde gelen gazetelerinde çalışan 100'den fazla gazetecinin, tatil için Türkiye’yi tercih etmeleri ve dönüşte Türkiye hakkında yazdıkları övgü dolu yazıların da de etkili olduğunu söyledi.

Turizm Müşaviri İrfan Önal 'İngiltere’nin en saygın gazetelerinden Telegraph’ın önemli yazarlarından Jeremy Seal ve birçok gazeteci bu yıl Türkiye’nin değişik şehirlerini ziyaret etti. Bu gazetecilerin yazdığı övgü dolu yazılar büyük bir beğeni ile okundu’ dedi.

Londra Kültür ve Turizm Ofisi Türkiye'nin imajını pozitif etkilemek ve kültür değerlerini İngilizler'e daha iyi tanıtmak amacıyla son yıllarda büyük bir atak içinde. Ofisin İngilizler'in Türkiye ile ilgili her türlü sorusuna cevap vermek ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için büyük çaba harcadıklarını bildiren Önal, 'Son günlerde Türk berber arayan İngiliz vatandaşlardan telefonlar almaya başladık.

Bize gelen her türlü soruyu cevaplamaya çalışıyoruz. Görevlerimiz arasında olmamasına rağmen böyle bir talep içinde olan İngiliz vatandaşlarına da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerekirse berber konusunda da çalışanmarımızın yardımına başvurarak berber önerisinde de bulunuyoruz' diye konuştu.

Önal, Londra'da ekim ayında tekrar yeni turizm atağına geçilerek, gazete, dergi, otobüs durağı, metro istasyonları ve şehrin merkezindeki ışıklı panolarda Türkiye’nin tanıtıma devam edileceği belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!