Türkiye Tanıtım Atağında

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Tanıtım Atağında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 15:25

Türkiye Frankfurt'ta "Viva Turistika" turizm fuarına çıkartma yaptı. Frankfrt Turizm Ataşeliği yanında Türk Hava Yolları, Bentour Swiss, Papillon Hotels ve Via Kultus'un standları ziyaretçi akına uğradı.

Haberin Devamı

Almanya'da "Viva Touristicka" adındaki Frankfurt Turizm Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Dünyanın önde gelen fuarlarından olan Viva Touristika'ya Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşeliği ile birlikte 4 turizm şirketi stand açtı. Frankfurt Fuar alanındaki 3 salondaki Türkiye Ulusal Standı yoğun ilgi görüp adeta ziyaretçi akınına uğradı. Salon 3 B04'teki 100 metrekarelik Türkiye Ulusal Standı'da Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği yanında Türk Hava Yolları, Bentour Swiss, Papillon Hotels ve Via Kulturs sergi açtı.

YÜZDE 15 ARTIŞ SAĞLANDI
Ekonomi Ataşesi Gürol Başara ve Çalışma Ataşesi Recep Altın ile birlikte Türkiye Ulusal Standı'nı ziyaret eden Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, firma yöneticileri ile Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Dr. Rümeysa Çavuş'tan bilgi aldı. Başkonsolos Saygılı Seyahat, Eğlence ve Turizm fuarı olan Viva Touristika' da Türkiye' nin ulusal anlamda stand açmasının çok önemli olduğunu belirtip "Almanya ' dan Türkiye' ye giden turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 15 bir artış gösterdi. Fuarda ülkemizin tanıtımı için ilk defa stand açan Kültür Ataşeliğimize, fuara katılan firmalarımıza ve destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı'n a teş ekkür ederim. Bu tür fuarlar ve tanıtımlar Türkiye ' nin adının duyurulmasında ve prestijinin artmasında büyük aşamalar sağlar" dedi.

Bu yıl Ocak- Eylül döneminde Türkiy'yi ziyaret eden turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 25 Milyon 625 bin 298 kişiye ulaştağını belirten Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeşi Dr. Rümeysa Çavuş, "Ülkemize ziyaret edenlerin başında 3 Milyon 715 bin 156 kişi ile Almanya yüzde 14,50'lik oranla ilk sırada. Rusya yüzde 12,40 ile ikinci, İngiltere yüzde 8,63 ile üçüncü. Daha sonra ise İran, Bulgaristan, Hollanda, Fransa, Gürcistan, Suriye ve İtalya takip ediyor. Türkiye güneş-deniz-kum turizmi destinasyonu ile tanınmış olsa da, artık son yıllarda kış, kültür ve spor turizmi gibi birçok alternatiflerde sunuyor" dedi.

Dr. Çavuş sözlerine Türkiye'de her gelir grubundan turiste hitap edildiğini vurgulayıp Türkiye'nin dünyanın en gözde tatil ülkelerinden biri haline geldiğini söyledi.

THY Avrupa'nın en iyi Havayolu Şirketi
Türk Hava Yolları Frankfurt Pazarlama Sorumlusu Tamer Uysal "2011 Dünya Havacılık Ödülleri'nde "Avrupa'nın En İyi Havayolu ", Comfort Class koltuğuyla "En İyi Premium Ekonomi Koltuğu" ve "Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu" ödüllerini kazandı. 2011 Ocak-Eylül Dönemi'nde Almanya'dan Türkiye'ye giden turistlerdeki yüzde 15'lik artış Türk Hava Yolları'na yansıdı. Bentour Swiss Hessen Temsilcisi Baki Kiper'de bu tür fuarların Türkiye Turizmine katkı ve yurtdışında ayrıca presitj sağladığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!