Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerge kabul edildi!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerge kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 14:07

Bavyera Eyalet Parlamentosu SPD Grubu’nun, göçün 60. yılı nedeniyle Bavyera hükümetine sunduğu ve Türkiye ile ilişkileri geliştirmesi tavsiyesini de içeren önerge, Parlamentoda Avrupa ve Bölgesel İlişkiler Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyonda AfD dışındaki bütün partiler önergeye destek verdi. SPD eyalet milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera’da yaşayan 340 bin Türkiye kökenlinin olduğunu belirterek, ilişkilerin geliştirilmesinin her iki taraf için de kazançlı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili bilgi veren Bavyera Eyalet SPD milletvekili ve Parti Genel Sekreteri Arif Taşdelen, önergenin göç anlaşmasının 60. yılı nedeniyle hazırlandığını belirtti. Taşdelen, 30 Ekim 1961’de Almanya ve Türkiye arasında Türk işçi alımı anlaşması imzaladığını ve Almanya’ya misafir işçi olarak gelenlerin Almanya’nın kalkınmasına ve Alman ekonomisinin gelişmesine büyük katkı sağladıkları vurguladı. Önergede ayrıca, NATO müttefiği ve Akdeniz bölgesinde önemli bir stratejik ortak olarak Türkiye ile ilişkilerin Almanya ve Bavyera için özel bir önem taşıdığı belirtiliyor.

Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerge kabul edildi
ALMANYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLER...
SPD grubunun hazırladığı önergede, Bavyera’da yaşayan yaklaşık 340 bin Türkiye kökenli insanın Türkiye ile Almanya arasındaki yakın ilişkilere katkıda bulunduğu belirtildi. Önergede Almanya ile Türkiye arasında yoğun karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve sürdürülmesi gereği vurgulandı. Bavyera eyalet hükümetinden, ‘’Bavyera ile Türkiye arasındaki bağlantıların şu anda nasıl sunulduğu konusunda Federal ve Avrupa İşleri ve Bölgesel İlişkiler Komitesi’ne rapor vermesi’ isteniyor ve bazı soruların ele alınması gerektiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

BAVYERA HÜKÜMETİNDEN BEKLENEN CEVAPLAR
Önergede Bavyera hükümetinden yanıtlanması istenen sorular şunlar: Bavyera’nın Türkiye ile ilişkilerinin odak noktaları nelerdir? Eyalet hükümeti bu ilişkileri geliştirmek için hangi özel araçları, önlemleri ve projeleri kullanıyor? Bavyera ve Türkiye arasında hangi istişareler, anlaşmalar, sözleşmeler ve niyet beyanları var? Bavyera’nın Türkiye ile ilişkileri ekonomi, kültür, bilim ve eğitim açısından nasıl şekilleniyor? Bavyera ve Türkiye arasındaki gençlik ve okul değişimleri nasıl yoğunlaştırılabilir? Bavyera şehirleri, belediyeleri ve ilçeleri ile Türkiye’deki belediyeler arasında hangi iş birliği ortaklıkları var? Eyalet hükümeti, Bavyera’daki hangi sivil toplum örgütlerini Türkiye ile uluslararası anlayışı geliştirmede aktif olarak tanıyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!