Türkiye ilaç endüstrisi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ilaç endüstrisi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 13:50

Dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarı CPhIWorldwide, bu yıl 7-9 Ekim tarihlerinde Paris'te düzenlendi. Türkiye ilaç endüstrisi de, CPhIWORLDWIDE'da, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu'nun ortaklaşa yer aldığı stantta tanıtıldı.

Haberin Devamı

Fuar kapsamında 'Global Oyuncu Olarak Türkiye İlaç Endüstrisinin Dinamikleri' başlıklı bir panel düzenlendi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Hakkı Gürsöz, panelde Türkiye'de son 12 yılda yapılan sağlık sistemi reformları hakkında konuşma yaptı.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Turgut Tokgöz ise paneldeki konuşmasında, "İlaç endüstrimizde, uzun yıllara dayanan uluslararası kalite standartlarında üretim deneyimi mevcuttur. Kaliteli insan gücü ve yüksek teknolojisi ile gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek potansiyele sahip olan endüstrinin ürünleri, 150'den fazla ülkeye ihraç edilmektedir" dedi.

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Fransa Danışmanı Utku Bayramoğlu da panelde bir konuşma yaptı ve Türkiye ilaç sektöründe yatırım ortamı ve fırsatları hakkında bilgi verdi. Dünyanın en önemli ilaç fuarı CPhIWorldwide, yılda bir kez Avrupa'nın değişik ülkelerinde gerçekleştiriliyor. Organizasyon, yaklaşık 140 ülkeden 35 binin üzerinde ziyaretçi ve 2 bin 500 stant katılımcısı ile yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!