'Türkiye Gerçekliği' sergisi Frankfurt'ta

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Gerçekliği sergisi Frankfurtta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 19:55

Modern ve çağdaş dönem fotoğrafçılarla, video sanatçılarının çalışmalarının yer aldığı "Türkiye Gerçekliği" sergisi Frankfurt'ta açıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin 2008 Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı'na onur konuğu olması kapsamında modern ve çağdaş dönem fotoğrafçılarla, video santçılarının çalışmalarının yer aldığı "Türkiye Gerçekliği" sergisi Frankfurt'ta açıldı. Fotoğraf sanatçıları Yıldız Moran, Zeki Faik İzler, Murat Germen, Merih Akoğul, Ferhat Özgür, Pınar Yolacan, Ahmet Polat, Korhan Karaoysal, İlker Maga, Hüseyin Karakaya, ile video sanatçıları Aksel Zeydan Göz, Şinasi Güneş, Burçak Kaygun, Özlem Sulak ve Nil Yalter'in çalışmaları 26 Ekim Pazar gününe kadar görülebilecek.

100'e yakın eser sergileniyor

Avrupa'da Türk fotoğraf sanatı üzerine düzenlenen ilk önemli sergi Frankfurt-Weckmarkt 17 adresindeki 'Fotografie Forum'da sanatseverlere sunuluyor. Sergide Türk toplumunun 20. yüzyılda geçirdiği tarihsel, politik, sosyal, ekonomik süreçlerinin gündeme getirdiği, karşıtlıklar üzerine şekillenmiş 'gerçekliklere'fotoğraf sanatçısının bakışı gösteriliyor. Celiuna Lundsford ve Necmi Sönmez ikilisinin bir yıldan beri özenle organize ettiklekleri sergide siyah-beyaz, renkli ve dijital fotoğraf teknikleriyle gerçekleştirilmiş 100'e yakın çalışmalar sergilenmekte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!