'Türkiye beni kara listeye aldı'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye beni kara listeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2013 10:27

HOLLANDA televizyonlarından NOS, gazetelerinden NRS Handelsblad ve VPRO’nun Türkiye muhabiri Bram Vermeulen, kendisne Türkiye tarafından ülkeye giriş yasağı getirildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Mart ayından bu yana her Türkiye’ye girişinde sınır polisleri tarafından, güvenlik sorunu oluşturduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını iddia eden Vermeulen, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Türkiye’ye sokulmayacağını savundu.

Yıllardır Türkiye'de yaşayan ve gazetecilik yapan Vermeulen, 1 Ocak itibariyle mevcut oturma ve çalışma izinlerinin sona ereceğini ifade ederek, yetkililerin kendisine bu tarihten sonra izinlerinin yenilenmeyeceği bilgisini ilettiğini vurguladı.

İsminin Türkiye için güvenlik sorunu oluşturan kişiler arasında gösterilip kara listeye alındığını söyleyen Vermeulen, kara listeden çıkarılmak için yargı yolunu seçeceğini açıkladı.

Durumunu pazartesi günü kaleme aldığı yazısında belirten Hollandalı gazeteci, hakkındaki kararın 12 Şubat’ta aşırı sol ve Kürt PKK ile yaptığı röportajlardan kaynaklanmış olabileceğini Türk hükümetinin bu röportajlardan çok rahatsız olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!