‘Türkiye, anahtar ülke konumundadır’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye, anahtar ülke konumundadır’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 13:38

Cumhuriyet Bayramı, Almanya’nın çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda da coşkuyla kutlandı. Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda verilen resepsiyona yurttaşlarımızın yanı sıra aralarında çok sayıda Alman’ın da bulunduğu farklı ulustan konuklar katıldı.

Haberin Devamı

KUZEY Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Parlamentosu Birinci Başkanı Rainer Schmeltzer, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya ile SPD’li Federal Meclis milletvekili Gülistan Yüksel’in de katıldığı resepsiyonda İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı’nın okundu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesaj okundu. Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, konuşmasında, çatışma ve istikrarsızlıklarla dolu bir coğrafyada Türk ulusunun tam bir asırdır Cumhuriyet’i yaşatmanın haklı gururunu yaşadığını vurguladı. Dün olduğu gibi bugün de Türk dış politikasının temel ilkesi Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ olduğunun altını çizen Karaarslan, Türkiye’nin hedefinin hem bölgesinde hem de dünyada barışın korunması olduğunu da söyledi. Başkonsolos Karaarslan, “Bugün Türkiye, kuzeyinde, doğusunda ve güneyinde devam eden krizlere rağmen bölgesinde barış, istikrar ve refahın korunmasında güçlü ve vazgeçilmez bir ortaktır. Sınırlarımız Avrupa’nın ve NATO’nun dış sınırlarıdır. Türkiye, AB’nin aday ülkesi, Avrupa Konseyi üyesi ve bir NATO müttefiki olarak, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu tüm sınamaların çözümünde anahtar ülke konumundadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye, anahtar ülke konumundadır’
Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen

‘AVRUPA’NIN GEÇMİŞSİNDE VARIZ, GELECEĞİNDE DE...’
Başkonsolos Karaarslan, KRV’nin, bu ülkede yaşayan Türkler ve Türkiye kökenli insanlar için ayrı bir yeri olduğunu da söyledi. Bu bölgenin kalkınmasında Türkiye kökenlilerin çok önemli katkıları olduğuna dikkati çeken Karaarslan, KRV makamlarının da insanlarımızın kendilerini burada evlerinde hissetmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini hatırlattı: “Avrupa’nın geçmişinde varız. Geleceğinde de önemli bir rol oynayacağız. Biz, aynı zamanda uzun yıllardır başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bir yandan da Avrupa’daki Türk toplumunu hedef alan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılıkla savaşıyoruz. Irkçılığın zehir olduğunu ve yabancı düşmanlığının aslında insan düşmanlığı olduğunu vurguluyoruz. Ve bu nedenle de Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun ırkçılığa karşı en kuvvetli panzehir olduğuna inanıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Türkiye, anahtar ülke konumundadır’
KRV Eyalet Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer

‘TÜRKLERE MÜTEŞEKKİRİZ’
KRV Eyalet Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer de yaptığı kısa konuşmasında, Türkiye kökenli insanların her alanda katkılarından övgüyle bahsetti. Schmeltzer, “Onlara müteşekkiriz” dedi. Başkonsolos Ayşegül Gökçen Karaarslan’ın “Belki Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü Landtag’da (Eyalet Parlamentosu) büyük bir etkinlikle kutlayabiliriz” şeklindeki önerisine de SPD’li politikacı, böyle anlamlı ve önemli bir günü Türkiye ve Türklerle birlikte kutlamaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Türkiye, anahtar ülke konumundadır’
KRV Eyalet Parlamentosu Birinci Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen, TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya.

BAKMADAN GEÇME!