Türkiye 109 şirketle ikinci sırada

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 109 şirketle ikinci sırada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 12:19

Almanya’nın Hannover şehrinde her yıl düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan Domotex Uluslararası Halı ve Yer Döşemeleri Fuarı’nda 50 ülkeden 734 firma ürünlerini sergiledi. Fuara bu yıl Türkiye’den 109 şirket katıldı.

Haberin Devamı

FUARDA bu yıl Hereke’den Van’a kadar kültür ve sanatını temsil eden birbirinden güzel el işlemesi halı ve kilimleri, kısa adı İTKİB olan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri tarafından hazırlanan ikinci holdeki Türkiye Milli Standı kapsamında ziyaretçilerini ağırladı. Ticaret Ataşeliği’nden alınan bilgilere göre Türkiye, katılımcı firma sayısı bakımından 109 katılımcı şirketle Hindistan’ın (291) ardından 50 ülke arasında ikinci sırada yer aldı.

Türkiye 109 şirketle ikinci sırada

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Ticaret Ataşeleri Yasemin Özak Coşkun ve Yunus Emre Karan ile Baran Kilim standında yetkililerle görüştü.

Haberin Devamı

TÜRK ŞİRKETLERİNİ ZİYARET ETTİLER
Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, Ticaret Ataşeleri Yasemin Özak Coşkun ve Yunus Emre Karan ile Türk firmalarını ziyaret ettiler. Şirket temsilcilerinden ürünleri ve fuar hakkında bilgi alan Başkonsolos Kaya, Domotex fuarı ve fuara renkli ürünleriyle zenginlik katan Türk şirketlerinin önemine değinerek, “Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Domotex fuarında bizim şirketlerimizin en büyük katılımcılardan biri olarak yer almalarını memnunlukla karşılıyoruz. Türk şirketleri, burada, kullandıkları en son tekniklerle modern ve geleneksel halılarını sergiliyor. Başarılı bir fuar geçirmeleri için firmalarımıza bundan önce olduğu gibi elimizden gelen desteği verdik. Bizler zaten bunun için buradayız” dedi.

Türkiye 109 şirketle ikinci sırada

İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi.
Türkiye 109 şirketle ikinci sırada

Türkiye 109 şirketle ikinci sırada

BAKMADAN GEÇME!