Türkçeye böyle mi sahip çıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkçeye böyle mi sahip çıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 19:54

Dachau Türk Aile Birliği'nin düzenlediği Türkçe dersler üzerine bilgilendirme toplantısına sadece dört veli geldi. Başkan Mehmet Kuzu "Düş kırıklığına uğradık" dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Rastatt kentinde Türkçe dersi için veliler mahkeme kararı çıkartır, NRW eyaletinde seferberlik ilan edilir, birçok kentte çalışma grupları kurulurken Münih yakınlarındaki Dachau’da düzenlenen eğitim toplantısına sadece dört veli katıldı.

Dachau Türk Aile Birliği’nin 1998 yılından beri geleneksel olarak düzenlediği Türkçe dersleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı Adolf Hölzl Haus’da yapıldı.

Toplantının başlama saatinden bir saat geçmesine rağmen katılımcı veli sayısının dördü geçmemesi üzerine başkan Mehmet Kuzu telefonla velileri arayıp toplantıya çağırdı, ancak başarılı olamadı. Kuzu 'geçen yılki toplantımıza 13 veli katılmıştı, bu kadar ilgisizliğin nedenini bir türlü kavrayamıyoruz. Toplantı ile bildiriyi tüm camilere, Türk iş yerlerine astık.

Bayram ve cuma namazı sonrası cemaata duyurduk, buna rağmen ilgi yok. Ne yapmalıyız da milletimiz bu toplantılara ilgi göstersin bilemiyoruz' dedi.

180 ÖÐRENCİ

Dachau ve civarındaki okullara giden yaklaşık 180 Türk öğrenciden 35 öğrencinin Türkçe derslere katıldığını söyleyen öğretmen Taner Uygur ise 'bu bölgede haftada altı saat görev yapıyorum. Bu ilgisizlik devam ederse, doğal olarak ataşelik beni başka bir bölgeye tayin edecek.

Buradaki Türk çocukları Türkçe derslerden mahrum kalacak. Maalesef velilerin çoğu Türkçe derslerin önemini kavrayamıyor. Birçok çocuk, anne babası Türk olduğu halde düzgün Türkçe konuşamıyor. Çocuklarımız okullarda başarılı olamıyorlarsa, bunun suçunu hemen çocukta veya öğretmenin de aramayalım, bir de kendimize bakalım. Maalesef, çocuklarımızla gereği kadar ilgilenmiyoruz. Bu ilgisizlik böyle devam ederse kültürümüz buralarda yok olup gidecek' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!