Güncelleme Tarihi:
Türkçe derslerine katılımın oldukça az olduğunu belirten Prof Dr. Yıldız, “Bu dersler müfredatta yer alıp, sınıf geçmeye etki edecek konuma getirilmedikten sonra istediğimiz katılımı sağlamada zorluk çekeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bundan sonra Türkiye’den gelecek öğretmenleri buradan temin edeceğini belirten Prof. Yıldız, Çocuklarla doğru iletişim kurabilmeleri ve doğru yönlendirebilmeleri açısından velilerin de bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirten Prof. Yıldız, bu alanda belli fonlardan yardım alınarak etkinlikliklerin yapılabileceğini belirtti.
Almanya’da genel olarak 600 bin civarında Türk kökenli öğrencinin, ancak 112 binin Türkçe derslerine girdiğini, liseye gidenlerin oranının yüzde 6’larda olup, 33 bin civarında üniversiteye gidenlerin olduğunu, bunların da yüzde 40’nın okulu terk ettiğini açıkladı.
KİMLER KATILDI
Koplantıya Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Metin Durmuş’un yanı sıra Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu, ASTÖB temsilcileri ile Türkçe ve Türk Kültürü derslerini veren öğretmenlerle birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.