"Türkçe’ye ilgi azalıyor"

Güncelleme Tarihi:

Türkçe’ye ilgi azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 16:53

Dachau Türk Aile Birliği Başkanı Mehmet Kuzu bölgelerindeki 190 Türk çocuğundan sadece 65’nin Türkçe derslere katılmasını eleştirdi. Kuzu çocuklarını “Türkçe dersine giderseniz kafanız karışır” diyerek etki altında bırakıyorlar” dedi.


MÜNİH
yakınlarındaki Dachau’da Türkçe dersleri beklenen ilgiyi görmüyor. Dachau Türk Aile Birliği Başkanı Mehmet Kuzu bölgelerindeki 190 Türk çocuğundan sadece 65’nin Türkçe derslerine katıldığını söyledi.
Kuzu “Türkçe dersine giderseniz kafanız karışır Almanca öğrenemeziniz deniyor. Tabii ki bu basit bir propaganda, halkımız da maalesef buna itibar gösteriyor” dedi.
Bu yıl Dachau-Süd’deki ilköğretim okulunda 25 yeni öğrenciyle Türkçe derslere başlayacaklarını söyleyen Kuzu, “Civardaki tüm velilere çocuklarını bu derslere göndermeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Anadilini iyi düzeyde öğrenmek Almanca’nın da o derece iyi öğrenilmesini sağlayacaktır. Bugün dünyada yaşayan insanların yüzde 65’i iki dillidir. Anadil, Almanca öğrenilmesine engeldir diyenlere bu cevap yeterlidir” dedi.
Kuzu, tüm velileri 23 Ekim Cuma günü saat 19.30’da Dachau’da Adolf Hölzl Haus’da yapılacak veli eğitim bilgilendirme toplantısına çağırdı. Bu toplantıda Türkçe öğretmeni Hasan Bayram velilere Türkçe dersleri konusunda bilgi verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!