Türk yıldızları hayran bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Türk yıldızları hayran bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 15:21

Avusturya Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği geleneksel "Airpower09" adlı uluslararası gösteri uçuşu bugün ülkenin güneyindeki Zeltweg kasabasında yapıldı. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları da yaptıkları yarım saatlik gösteri uçuşuyla büyük beğeni kazandılar.

Haberin Devamı

Fotogaleri: AIRPOWER 2009

Türk Yıldızlarının, sekiz adet süpersonic savaş uçağıyla yaptığı gösteriyi adeta nefeslerini tutarak izleyen binlerce seyirci uçuşun sona ermesinin ardından Türk pilotlarını coşkuyla alkışladı. Topluca havalanan Türk Yıldızları ekibi filosundan daha sonra ayrılan "Joker" adlı iki uçak aksi istikametlerden son sürat birbirlerine doğru gelmeye başlayınca seyircilerin çığlık sesleri duyuldu.

Yerden bakıldığında birbirlerine birkaç metre yaklaştıkları sanılan iki uçak son dakikada altlı üstlü geçerek yollarına devam edince bu kez de seyircilerden coşkulu alkışlar yükseldi. Parçalı bulutlu bir havada gösteri yapan Türk Yıldızlarının yarım saatlik gösteri uçuşunu sorunsuz olarak tamamlayıp inişe geçtiklerinde de aralarında Türklerin de bulunduğu binlerce seyircinin coşkuyla alkışladıkları gözlendi.

Bu arada Türk Yıldızları, uçuş sahasının seyircilere ayrılan bölümünde ekibe ait bazı hatıra eşya ve tanıtım malzemesi dağıtmak üzere bir stand açtı. Türk yıldızlarının tanıtım standına Türk ve Avusturyalı seyirciler büyük ilgi gösterdi. Airpower-09 etkinliğini organize eden Avusturya Silahlı Kuvvetleri, Zeltweg kasabasında yapılan bugünkü hava gösterilerini 100 bin kişinin izlediğini bildirdi. Uluslararası hava gösterilerinde bugüne kadar birçok başarıya imza atan Türk Yıldızları akrobasi timi, dünya genelinde sekiz adet Supersonic uçak kullanan tek akrotim olarak biliniyor. Airpower-09 gösterisine ev sahibi Avusturya’nın yanı sıra Türkiye, Fransa, İsviçre ve Hırvatistan hava kuvvetleri ile bazı özel firmalar katılıyor. Ülkenin güneyindeki Zeltweg kasabasında bugün başlayan Airpower-09 gösterilerine yarın da devam edilecek, Türk Yıldızları yarın da yerel saatle 15.30-17.00 arası ikinci bir gösteri uçuşu yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!