Türk yatırımcılar eşe dosta soruyor

Güncelleme Tarihi:

Türk yatırımcılar eşe dosta soruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 16:56

Köln Yatırım ve Teşvik DairesiMüdürü Michael Josipovic, Türkiye’denAlmanya’ya yatırım için gelen Türkgirişimcilerin profesyonel kaynaklar yerinetanıdıklardan bilgi aldığını söyledi.Josipovic, “Türk yatırımcılar bize gelsinler,onları doğru bilgilendirelim” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde, Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) ile Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) tarafından Türk girişimcileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Türkiye’den gelen bir grup işadamına Köln’deki yatırım imkanları anlatıldı. Orient Palais’deki etkinlikte ilk konuşmacı olan TD-IHK Üyesi İşadamı Hasan Cengiz, Türk işadamlarına Almanya’nın vize uygulamasını eleştirdi. Cengiz,

“TD-IHK, bu konuda Alman İçişleri Bakanlığı ile iki yıldır görüşmeler yapıyor. Sonunda onlara şu teklifi yaptık. Eğer Türkiye’de bir işveren Odalar ve Borsalar Birliği’ne üye ise, en az 10 işçi çalıştırıyorsa ve sicilinde bir sorun yoksa 2 ila 5 yıl vize verilmesini talep ettik. Sözlü olarak taahhütte bulundular ama konu hala yazıya dökülmedi. Normalde Türk işadamlarına vize uygulanmaması gerektiği halde bu haksızlığa devam ediliyor” diye konuştu.

Doğru bilgi bizden
Köln Yatırım ve Teşvik Dairesi Müdürü Michael Josipovic ise konuşmasında Almanya’ya yatırım için gelen Türk işadamlarının profesyonel kaynaklar yerine, tanıdıklardan bilgi almayı tercih ettiklerini belirtti. Yatırımcıları kendilerine başvurmaya çağıran Josipovic şunları söyledi:

“Tanıdıklardan bilgi almak da önemli. Ama yatırımcıların, sağlam bilgi kaynağı olarak belediyeye başvurmalarının doğru olacağını düşünüyorum. Profesyonel bir işletmeci olarak koşullara iyi bakmak gerekiyor. Bunu da dost ve tanıdıkların bizim kadar bilme şansı yok. Size yatırım yapmak istediğiniz alanda koşulların nasıl olduğunu en doğru biz anlatabiliriz. Köln bir çok alan için uygun bir yatırım merkezi. Ama her şirket için uygun olduğunu da söyleyemeyiz. Örneğin Siemens ile yoğun çalışan bir firma eğer Köln’e yatırım yapmak isterse bu doğru olamaz. Çünkü Siemens’in merkezi Münih’te.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!