Türk vekil sayısı 10'a yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Türk vekil sayısı 10a yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 12:28

Bremenhaven’den seçilen SPDli Martin Günther’in senatör olması kesinlik kazandı. Böylece aynı bölgeden Patrick Cem Öztürk, Günther’in yerine vekil olarak yedek listeden parlamentoya girdi.Almanya’nın en küçük eyaleti Bremen şimdi 7’si SPD’den 2’si Yeşiller’den ve 1’i Sol Parti’den olmak üzere 10 vekil ile en çok Türk kökenlinin bulunduğu eyalet meclisi.

Haberin Devamı

Bremen'de SPD’nin mutlak çoğunluğu kazandığı 22 Mayısta yapılan eyalet seçimlerinden tam bir ay sonra sonra Patrick Cem Öztürk (SPD) ile bir Türk kökenli siyasetçi daha parlamentoya girdi.

Bremerhaven bölgesinde parti arkadaşı Martin Günther’in senatör olması kesinleşmesi üzerine Öztürk’ün de yedek listeden parlamentoya girmesi kesinlik kazandı.

TÜRK KÖKENLİ VEKİL REKORU
Öztürk ile Bremen Eyalet Parlamentosu’ndaki Türk kökenli vekil sayısı 10’a çıktı. SPD’den Mustafa Güngör, Emin Şenkal, Ruken Aytaş, Aydın Gürlevik, Mehmet Ali Seyrek, Sanem Nilgün Erdinç ve Patrick Cem Öztürk, Yeşiller’den Sülmez Doğan ve Mustafa Kemal Öztürk ve Sol Parti’den Cindi Tuncel ile Almanya’nın en küçük eyaleti 10 ile vekil ile en Türk kökenli vekile sahip eyalet meclisi.

MESLEĞİ LİSE ÖĞRETMENLİĞİ
2005’den beri SPD üyesi olan 35 yaşındaki Patrick Cem Özdemir, Bremen Üniversitesi’nde İngilizce, Beden Eğitimi ve Eğitim bilimleri okuduktan sonra çeşitli özel okullarda öğretmenlik yaptı. Ardından Honolulu’daki Hawaii Pasifik Üniversitesi’nde pedagoji mastırını yapan Öztürk, Bremen’e dönüşünde liselerde İngilizce ve beden eğitimi öğretmeni olarak çalışmaya başladı.

Mesleğine paralel olarak İş ve Uyum isimli kurumda gönüllü çalışma yapan Öztürk, 2005-2009 yılları arasında SPD’nin gençlik örgütü Jusoların bölge başkanvekilliği görevini yürüttü.

10. SIRADAN ADAYDI
Seçimlerde Bremerhaven bölgesinden parti listesinin 10. sırasından aday gösterilen Öztürk, topladığı 980 tercihli oyla 7. sıraya kadar yükseldi. SPD seçimlerde Bremerhaven’de 6 sandalye kazandı. Bremerhaven’de listebaşı olan Martin Günther’in senatör olması kesinlik kazanınca Öztürk yedek listeden parlamentoya girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!