Türk ve Alman mutfağı buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Alman mutfağı buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 12:53

Essen'de düzenlenen etkinlikte Türkiye ve Almanya'nın ünlü aşçıları iki ülkenin yemek kültürünü tanıttılar. Türkiye ve Ruhr bölgesinden yemekleri tadan izleyiciler büyük keyif aldılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Essen kentinde devam eden "Melez.2010" etkinlikleri çerçevesinde Türk ve Alman mutfakları buluştu. Türkiye ve Almanya'dan ünlü aşçılar birlikte yemek pişirip, davetlilere tattırdılar. Ruhr 2010 ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentleri’nin işbirliğiyle hazırlanan "Melez. Damak" tadı projesi çerçevesinde Essen Planbar4’de düzenlenen yemek şovu İstanbul ve Ruhr lezzetlerini buluşturdu.

Türk yemeklerini anlattı

Türkiye ve Almanya’nın iki ünlü aşçısı Eyüp Kemal Sevinç ile Nelson Müller, sergiledikleri yemek şovlarıyla salonu dolduran izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Türk mutfağının döner, kebap, lahmacun ve baklavadan ibaret olmadığını hatırlatan 19 yıllık aşçı Eyüp Kemal Sevinç, çoğunluğunu Almanlar'ın oluşturduğu konuklara pişirdiği yemeklerde kullandığı malzemeler, baharatlar, yemeğin öyküsü ve özelliği gibi bilgiler verdi.

Televizyonlarda yaptıkları yemek programlarıyla "Star Aşçılar" olarak ün yapan Eyüp Kemal Sevinç, Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden İmambayıldı ve çağdaş Türk mutfağından örnek olarak Çemenli Dana Madalyon, Nelson Müller de balık ve tavuktan oluşan iki ayrı menü hazırladı. Mönülerden tatma imkanı bulan Türk ve Alman konuklar yaklaşık üç saat süren yemek şov’un sonunda iki ünlü star ahçıyı dakikalarca alkışladı.

Eyüp Kemal Sevinç, "Çağdaş Türk mutfağını Avrupa’ya ve tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz“ diyerek, yemek şovun sonunda meslektaşı Nelson Müller’e‚ 'Sonsuz Türk Mutfağı' adlı yeni yemek kitabını hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!