Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2022 12:09

Dünyanın en çok takip edilen uluslararası interaktif bilgisayar oyun ve eğlence fuarı Gamescom, bugün sona eriyor. Deutz fuar alanında 50’den fazla ülkeden 1100 şirketin katıldığı oyun fuarında Türk üniversiteleri de stant açtı. Dijital oyun fuarına toplam 21 Türk şirketi katıldı.

Haberin Devamı

TİCARET Bakanlığı’nın desteğiyle hem Teknokent’te var olan hem de dışarıdan firmalarla Gamescom’a katıldıklarını belirten ODTÜ İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Ekim Karadeniz, “20-23 Ekim tarihleri arasında da ODTÜ Teknokent olarak Singapur’daki fuara da katılacağız. 2008 yılından beri oyun piyasasında inanılmaz bir şekilde önem veriyoruz. Köln fuarında şu ana kadar inanılmaz bir ilgi görüyoruz. Özellikle Fransızlar ve Endonezyalılar çok ilgi duyuyorlar. Ayrıca bizimle ortak çalışan ve çalışmak isteyen pek çok firma var” dedi.

Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı

Ekim Karadeniz
Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı
Semih Sancar

Haberin Devamı

Oyunların Türkçe çevirileri ve dublajlarını yaptıklarını anlatan 23 yaşındaki Semih Sancar (Studios) ise “2016 yılından beri buraya geliyoruz. Ama bu yıl ilk defa standımızı açtık. Bunun etkilerini de pozitif anlamda bizzat gördük. Ulaşamadığımız, standını gezemediğimiz şirketler tabeladan yaptığımız işleri görünce kendileri gelip bizi buldu. Bu anlamda bizim için çok verimli oldu. Kendi geliştirdiğimiz oyun yazılımımız Yıldız Teknopark içerisinde. Oranın bünyesindeki firmalara da isteğe bağlı 15 dilde çeviri desteği veriyoruz. 13 yıldır bu işi yapıyoruz çok sağlam partnerle birlikteyiz” diye konuştu.

Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı
Güven Çatak

‘ÖĞRENCİLERİMİZLE GELİŞTİRDİK’
Bahçeşehir Üniversitesi’nden Dr. Güven Çatak ise şunları söyledi: “Dünyanın en büyük oyun fuarına bu yıl daha farklı bir projeyle geldik. Türkiye’deki ilk oyun merkezi Cast and the Other Lives ‘BUG lab TEKMER’in lokomotif firması olan Cultıc Games ve öğrencilerimizle birlikte geliştirdiğimiz Gats Other Lives’i ilk defa bu fuarda görücüye çıkarıyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen oyuncular yeni oyunumuzu burada deneyecek. Bir anlamda örnek bir proje. Oyunumuzun içinde kediler olduğu için ilgi çok yoğun. Almanlar kedileri çok seviyor. Gerçi kedileri tüm dünya seviyor.”

Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı
Ataberk Ateş

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN ÇOK VERİMLİ OLDU
Oyunlara dizi filmlerde olduğu gibi ürün yerleştirme reklamı koyan Türkiye’nin tek, dünyanın ikinci firması Portuma da Gamescom’a katıldı. Yıldız Teknopark ile iş birliği içerisinde olan şirketin sorumlularından Ataberk Ateş, çok yeni bir firma olduklarını, Gamescom’a ilk kez katıldıklarını söyledi. Türkiye’de birkaç oyun yazılım şirketi ile birlikte çalıştıklarını belirten Ateş, “Amacımız, Gamescom’a katılıp buradaki dünya devi şirketleriyle entegre olmaktı ve bununla ilgili ilk görüşmeleri yaptık. Bizlerle çalışmak isteyen yazılım şirketleriyle konuştuk. Onlar da kabul ettiler. Burada reklam verenlerle de görüşmelerimiz oldu. İyi ki buraya gelmişiz, bizim için çok verimli oldu. Yıldız Teknik ile birlikte olmamız, ürünümüzün tanıtımda güvenilirliği de artırıyor” diye konuştu.

Türk üniversiteleri Gamescom’a çıkarma yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!