Türk sendikacılar toplandı

Güncelleme Tarihi:

Türk sendikacılar toplandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2010 16:59

STUTTGART'taki Alman Sendikalar Birliği (DGB) salonunda Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), IG Metal ve Ver.di sendikalarının çağrısıyla bir araya gelen Türk sendikacı ve işyeri temsilcileri dünyadaki kriz ve işyerlerindeki son durumu konuştular.

Haberin Devamı

İşçi ve emekçilerin haklarına yönelik saldırıların artığı koşullarda en acil sorunun emekçilerin birliği ve mücadelesini geliştirmek olduğunu belirten DİDF Başkanı Hüseyin Avgan, işçi ve emekçilerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. İG Metal Eğitim Sekreteri Ümit Köseoğlu ise, "Almanya'da ayrımcılığa ve yabancı düşmanlığına karşı işçi ve emekçiler bulundukları sendikalarda daha aktif hareket etmeli" dedi.


Ortak çalışma kararı
İG Metal Göçmenler Bölümü sorumlusu Nafiz Özbek de dünyadaki krizin bahane edilerek işçilerin adeta açlığa mahkum edildiğini belirtti. Toplantıya katılan Bosch, Mercedes, Behr, UPS, Porsche, Roto Frank, Marklin firmalarının işyeri temsilcisi ve sendika yöneticileri de yaptıkları konuşmalarda kriz ile birlikte halkın daha da yoksullaştığını belirterek, bunun sorumlusunun zamanında aşırı üretim yapan firma ve devletler olduğunu dile getirdiler. Toplantının ikinci bölümünde işçilerin hak ve mücadalesi için ortak mücadele kararı alınarak çalışmalarda daha aktif yer alma düşünceleri dile getirildi.

Haberin Devamı

Başkanlığını DİDF Başkanı Hüseyin Avgan, İG Metal Eğitim Sekreteri Ümit Köseoğlu ve İG Metal Göçmenler Bölümü sorumlusu Nafiz Özbek'in yaptığı toplantıya Stuttgart, München, Ulm, Geislingen, Mannheim, Nürnberg, Tuttlingen, Göppingen, Frankfurt vb. kentlerde bulunan çok sayıda Türk sendikacı ve işçi temsilcisi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!