Türk şefi, Obama'ya parmak yalattı

Güncelleme Tarihi:

Türk şefi, Obamaya parmak yalattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 15:23

ABD Başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'da dünyanın en zenginleri onuruna verdiği akşam yemeğinin aşçısı bir Türk çıktı.

Haberin Devamı

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Amerika'nın en iyi tatlı şefi 29 yaşındaki Yiğit Pura, aralarında ABD Başkanı Barack Obama?nın da bulunduğu "Silikon Vadisi" liderlerine parmak yalattı.

Gazete, geçtiğimiz akşam Beyaz Saray'da düzenlenlenen ve yaklaşık 2 saat süren akşam yemeğine Apple Computer'in kurucu ortağı Steve Jobs, Google'ın CEO'su Eric Schmidt, Yahoo'nun, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carol Bartz, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter CEO'su Dick Costolo'nun yanı sıra Kleiner Perkins Caufield & Byers Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı John Doerr, Netflix kurucusu ve CEO'su Reed Hasting, Oracle CEO'su Larry Ellison, Stanford Üniversitesi Başkanı John Hennessy, yardımsever iş kadını Ann Doerr ve The Westly Group Kurucusu Steve Westly'in katıldığını yazdı.

Amerika'nın en ünlü tatlı şefi Yiğit Pura'nın çok önemli misafirler için hazırladığı "muz kremalı turta", Başkan Obama ve davetlilerden tam puan aldı.

AMERİKA'NIN EN İYİ TATLI ŞEFİ
Amerika'daki Top Chef: Just Desserts yarışmasını birincilikle bitiren Ankara doğumlu Yiğit Pura, kısa sürede yeme-içme dünyasının en ünlü isimlerinden biri oldu.

Ankara doğumlu olan 29 yaşındaki Pura, 12 yaşına geldiğinde, iki kızkardeşinin birden okula gittiği San Francisco'ya göç etti. Yemek merakı ise dört yaşındayken, annesine karamela yapmaya yardım ederken başladı. Ama annesi "Erkek işi değil" diyerek Pura'ya yemek yapmayı öğretmekten kaçındı.

Pura, annesinin aksine, şeflik hayalini gerçekleştirmede daha çok babasından destek almış. İşletme eğitiminin ardından pastacılığa geçişi, babasının "Mutlu olduğun sürece ne istiyorsan onu yap," sözleriyle gerçekleşmiş.19 yaşında California Culinary Academy'ye kaydolan Pura, iki hafta sonra okuldan ayrılarak işi işte öğrenmeye karar vermiş ve tatlı yapımının inceliklerini öğrendiği Meeting House'da çalışmaya başlamış.

Özellikle Fransız tekniklerini sıkça kullanan Pura, baharat ve çiçeklerden de faydalanıyor. Pura?nın en sevdiği Türk tatlısı ise, kazandibi. 17 Kasım, San Francisco'da "Yiğit Pura Günü" ilan edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!