Türk restoranına Alman gurme “Oscar”ı

Güncelleme Tarihi:

Türk restoranına Alman gurme “Oscar”ı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 12:11

Bremerhaven'deki Halikarnas Balık Restoranı Alman gurme dergisi Feinschmecker'in değerlendirmesinde Almanya'nın en iyi balık restoranı arasına seçilerek plaketle ödüllendirildi. Restoranı işleten Odman Ailesi'nin aşçılık ve restorancılık geleneği Osmanlı saray mutfağına dayanıyor.


ALMANYA
'NIN Bremerhaven kentindeki Halikarnas Balık Restoranı, Alman gurme dergisi Feinschmecker tarafından “Almanya'nın En İyi Balık Restoranları” plaketiyle ödüllendirildi. Restoran sınıflandırmasında bir otorite olan derginin uzmanları Okan-Sinem Odman çiftinin işlettiği restorana defalarca müşteri olarak gidip ürün kalitesini, tazeliği, temizliği, servisi ve mutfakta yaratıcılığı mercek altına aldı ve sonunda yaptığı değerlendirmede en üst notları verdi. Daha sonra dergi yöneticileri Okan Odman'ı arayarak tebrik ettiler ve kendisine “Almanya'nın En İyi Balık Restoranları” plaketini gönderdiler.

Osmanlı saray mutfağı geleneğinden geliyorlar

İstanbullu Okan Odman restorancılık ve aşçılığın asırlardır aile mesleği olduğunu belirterek, “Köklerimiz Osmanlı saray mutfağına kadar dayanıyor. Büyük dedelerim Osmanlı saray mutfağında çalışmış. 'Ateşçi başı' anlamına gelen soyadımız Odman da oradan geliyor. Bremerhaven'de üç ayrı restoranımız var. En yenisi olan Halikarnas'ı birbuçuk yıl önce açtık. Ben mesleği babamdan öğrendim. Bizimki artık meslekten ziyade bir aşk ve tutku” dedi. Odman çifti, Alman gurme dünyasının Oscar'ı sayılan Feinschmecker tarafından ödüllendirmenin kendilerini gururlandırdığını söylediler.

Açık mutfak konsepti

Akdeniz mimarisi tarzındaki restoranın gurmeler arasında kısa sürede tüm Kuzey Almanya'da isim yapmasını taze ürüne, açık mutfağa ve kaliteden ödün vermediklerine bağladığını söyleyen Odman çifti, “Mutfağımız açık. Müşteri oturduğu yerden tüm mutfağı görüyor. Tüm balıkları bizzat gidip balık pazarından günlük seçiyoruz. Baharatlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Her yemeği kendimiz için hazırlıyormuş gibi itinalı davranıyoruz. Büyük bir tarihi geleneği olan Türk mutfağını Alman dostlarımıza tanıttığımız için ayrı bir kıvanç duyuyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!